ΒΙΝΤΕΟ-Απάντηση στο προκλητικό «πικνίκ» του Σουλτάνου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τα Βαρώσια.

0
439

Οι μονομερείς ενέργειες για τα Βαρώσια είναι ενάντια στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που καλούν για την επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους ιδιοκτήτες και τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δικοινοτική οργάνωση «UniteCyprusNow», η οποία στο πλαίσιο της εκστρατείας της «NoPicnicOverPain», δημοσιεύει ένα νέο βίντεο.

Το βίντεο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει την ενότητα των Κυπρίων και στις δύο πλευρές του διαχωρισμού απέναντι στο προκλητικό πικνίκ που προγραμματίζεται να γίνει στα Βαρώσια κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2020.

Το βίντεο υπογραμμίζει ότι τα Βαρώσια ανήκουν στους ανθρώπους τους και τονίζει τις αντιδράσεις των Κυπρίων που ακολουθούν τη συνείδησή τους με το να εναντιώνονται σε αυτές τις ενέργειες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η «UniteCyprusNow», καταλήγει η ανακοίνωση, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η συνέχιση του Κυπριακού προβλήματος δύναται να προκαλεί αστάθεια και τέτοιες αρνητικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή, εξ ου και παραμένει αποφασισμένη για μια συνολική λύση.

Απάντηση στον Ερντογάν για τα Βαρώσια από το ΥΠΕΞ της Κύπρου: «Τα Βαρώσια δεν είναι μέρος για πικνίκ».

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά 24ωρα από τους Ελληνοκύπριους Βαρωσιώτες, που εδώ και 46 χρόνια ζουν μακριά από τον τόπο τους, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου απάντησε στις προκλήσεις Ερντογάν. Αντιδράσεις και από τους Τουρκοκύπριους με σύνθημα «όχι πικινίκ πάνω στον πόνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here