ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την παρεμπόδιση διάσωσης μεταναστών από τουρκική ακταιωρό!

0
249

Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από την ένταση ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό λιμενικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης μεταξύ Χίου και Τσεσμέ, φέρνει στο φως το Κρήτη TV.

Όλα ξεκίνησαν όταν τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να παρεμποδίσει τη διάσωση μεταναστών από σκάφος του λιμενικού.

Όταν οι Τούρκοι βεβαιώθηκαν ότι η λέμβος πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και είδαν ότι από πλευράς Ελλάδας γίνεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, βρέθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα φωνάζοντας ότι πρόκειται για τουρκικά ύδατα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο το οποίο εξασφάλισε κατ' αποκλειστικότητα η Κρήτη TV και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων είναι εμφανής η προσπάθεια της γείτονος να δημιουργήσει εντυπώσεις – για ακόμη μια φορά – εκθέτοντας την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας με αιχμή το προσφυγικό.

Καρέ – καρέ ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κουμαντάκης αναλύει τις κινήσεις των Τούρκων.

Αφού οδήγησαν λέμβο με τους μετανάστες από τα τουρκικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα – τα οποία παραβίασαν κατά 1 μίλι – στη συνεχεία επιχείρησαν να τους «διασώσουν» χρεώνοντας έτσι στο ελληνικό λιμενικό επιχειρησιακή ανικανότητα και αργά αντανακλαστικά στο Αιγαίο. 

Ωστόσο τα σχεδία τους έπεσαν στο κενό αφού η ψυχραιμία και η ετοιμότητα που επέδειξε το ελληνικό λιμενικό δεν άφησε περιθώρια στην άγκυρα να υλοποιήσει το σχέδιο της.

{videobox}D3_a2-ivcbw{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here