Βιογραφικό του Γιάννη Καρατσιομπάνη.

0
340

Γεννήθηκε στην Μουσθένη Καβάλας και μεγάλωσε στο Μόναχο, σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, Γλωσσολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μονάχου. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Αγγέλη, καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας και έχει δύο κόρες.

Το 1985 επαναπατρίστηκε και εργάστηκε για δύο χρόνια σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών. Από το 1988 μέχρι το 1998 ήταν Ιδιοκτήτης και Διευθυντής Σπουδών Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Το 1998 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπηρέτησε στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς καθώς και στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Από το 2000 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Γερμανική Γλώσσα και Οικονομική Ορολογία. Παράλληλα, από το 2008 έως το 2010 εργάστηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων διδάσκοντας Στρατιωτική Ορολογία.

Διαθέτει συγγραφικό έργο σε θέματα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Υπήρξε για δώδεκα χρόνια (2000 – 2011) Εκδότης και Συντάκτης του έντυπου επιστημονικού περιοδικού «ΑKTUELL».

Από τον Δεκέμβριο 2010 είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kifisia Press (http://www.kifisiapress.info) ως υπεύθυνος σύνταξης θεμάτων παιδείας και αθλητισμού με πλούσια αρθρογραφία τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τοπικό τύπο για θέματα βελτίωσης της παιδείας, αθλητισμού και καθημερινότητας των πολιτών.

Η ενεργός δράση του στα «κοινά» ξεκινά από νεαρή ηλικία:

1980- 1984 : Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του ROSENHEIM (ΟΔΓ).

2000-2005: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης.

2005-2011: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης www.deutsch.gr.

2009-2010: Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Πρεσβεύει πως η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί υποχρέωση όλων μας και είναι προϋπόθεση της συλλογικής ευημερίας.

Πιστεύει πως κάθε γενιά οφείλει να παραδίδει στην επόμενη καλύτερες συνθήκες ζωής. Είναι ένθερμος υποστηριχτής των συλλογικών αποφάσεων, διότι μέσα από τη συλλογικότητα μπορεί να παραχθεί έργο ωφέλιμο για το σύνολο.

Έχει κατ’ επανάληψη αντιταχθεί σε πρακτικές αυταρχισμού και αλαζονείας της απερχόμενης διοίκησης του ενιαίου δήμου Κηφισιάς. Και πλέον έχει συστρατευθεί στον μοναδικό Ανεξάρτητο Συνδυασμό του Δήμου μας «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης». 

Μ’ ευαισθησία ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης, άθλησης, περιβάλλοντος και οικολογίας, αγωνίζεται για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια όλων μας, για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, για την προστασία του περιβάλλοντος, και του φυσικού πλούτου.

Αποσκοπεί στη διαφανή δημόσια διοίκηση, στην ενθάρρυνση της ΕΝΕΡΓΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ και στην ανάπτυξη δομών οικονομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αγαπώ την πόλη μου……ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ……ψηφίζω!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here