ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

0
329

Η κλασική βλεφαροπλαστική στις μέρες μας είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη γι αυτό και πολύ δημοφιλής. Τα κουρασμένα μάτια, με σακούλες, όντως είναι πρόβλημα και για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες στις μέρες μας. Η επέμβαση αφαιρεί χρόνια και δίνει ζωή στο πρόσωπό μας.

Για το θέμα αυτό μας μιλά ο πλαστικός χειρουργός  Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, διευθυντής  της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο «Metropolitan», Διδάκτωρ του ΑΠΘ.

– Γιατρέ, πείτε μας δύο λόγια για την επέμβαση, πόσο διαρκεί, αν πονά, με τι αναισθησία γίνεται κ.τ.λ.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, σε μία συνεδρία,  διαρκεί περίπου 60-90 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω βλέφαρα ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας». 

Κατά τη διάρκειά της, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα αλλά και το λίπος, όπου χρειάζεται, είτε με εξωτερική τομή (στη σχισμή του βλεφάρου ή κοντά στις κάτω βλεφαρίδες, έτσι ώστε να μην είναι εύκολα εμφανής) ή με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα. Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Τα ράμματα είναι τόσο μικρά που θεωρούνται «αόρατα».

– Πότε μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει σπίτι του, στη δουλειά του και να εκτεθεί σε κόσμο.

Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται προοδευτικά απο μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής.

– Σε αυτή την περίοδο της πανδημίας  έχουν αυξηθεί οι πλαστικές επεμβάσεις, πως αντιδρά ο κόσμος;

Οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν το χρόνο να δουν τον εαυτός τους, τι τους απασχολεί και θα ήθελαν να φτιάξουν. Είδαν επίσης τον εαυτό τους πάρα πολύ στις κάμερες και εντόπισαν ατέλειες οι οποίες μπορεί να μην φαίνονταν στον καθρέφτη. Οι συχνές τηλεδιασκέψεις πυροδότησαν μια αυτο-κριτική αντίδραση σύγκρισης που οδηγεί γυναίκες και άντρες στο να υπάρχει αυξημένη ζήτηση πλαστικών επεμβάσεων.

Ο ασθενής είναι ταυτόχρονα και ο παρατηρητής έτσι κάνει μια συνεχόμενη αυτο-κριτική σύγκρισης. Η πλαστική χειρουργική προσφέρει πλέον 100% αποτελεσματικές και εντυπωσιακές λύσεις, προσφέρει την εγγύηση του άμεσου και μόνιμου αποτελέσματος.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΡ. Ζ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
Κολοκοτρώνη 4 Κηφισιά
210.8080051

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here