ΒΟΜΒΑ από την ΕΥΠ: Παρακολουθούσαμε τον Δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη!

0
282

Αυτό έγινε «κατόπιν αιτήματος των Ξένων Υπηρεσιών»!…

Σε Ομολογία Βόμβα προέβη ο Διοικητής της ΕΥΠ. Παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε ότι αυτό έγινε «κατόπιν αιτήματος των Ξένων Υπηρεσιών».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η ομολογία του Διοικητή της ΕΥΠ δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα για το Μαξίμου, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευθύνη.

Η ομολογία εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ο Γιάννης Οικονόμου μέχρι τώρα ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για παρακολούθηση από ιδιώτη σε ιδιώτη. Μάλιστα έλεγε ότι «οι Ελληνικές αρχές δε χρησιμοποιούν τέτοιου είδους λογισμικά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε επίσης η ομολογία ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε πρόσφυγες, αλληλέγγυους και ΜΚΟ για λόγους «Εθνικού Συμφέροντος», φέρνοντας ως παράδειγμα τον λεγόμενο-κατά την κυβέρνησηΥβριδικό Πόλεμο στον Έβρο και τη φωτιά στη Μυτιλήνη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ειπώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι αδυνατούν να ελέγξουν τα παράνομα λογισμικά που εντοπίστηκαν στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και σε άλλους δημοσιογράφους.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ενδιάμεσος που ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τα θέματα της ΕΥΠ.

Κατά τη συζήτηση που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης δέχεται το σφυροκόπημα απ’ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ειδικά από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης φέρεται να απέδωσε την τροπολογία για την ΑΔΑΕ, που μπήκε σφήνα σε άσχετο νομοσχέδιο μετά τις καταγγελίες του Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις, στο ζήτημα που είχε προκύψει στον Έβρο με τη μαζική ροή μεταναστών, κάτι που η Κυβέρνηση τότε απέδιδε σε συντονισμένες κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να επικαλέστηκε ζητήματα κατασκοπίας με αφορμή τις υποθέσεις στη Ρόδο, αλλά και τη φωτιά στη Λέσβο.

Κατά τη συζήτηση ο Γ. Κατρούγκαλος φέρεται να έθεσε ως ερώτηση τις καταγγελίες που ανέδειξε με ρεπορτάζ της η «Εφ.Συν.» για τα θέματα παρακολουθήσεων.

Επ’ αυτών η κυβερνητική αντιπροσωπεία φέρεται να υποστήριξε πως αφορούν θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος φέρεται να τόνισε ότι «όποιος παρακολουθούσε τον Κουκάκη, παρακολουθούσε και τον Ανδρουλάκη».

«Πώς εξηγείται μόλις ο Κουκάκης καταλαβαίνει πως παρακολουθείται, να διακόπτεται η νόμιμη παρακολούθηση και λίγες μέρες μετά (όπως απέδειξε) ξεκίνησε η παρακολούθησή του με το Predator! Τόσο τυχαίο;»…φέρεται να αναρωτήθηκε.

Εξάλλου, τονίστηκε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ πως οι εκθέσεις των Google, Meta, Citizen Lab λένε πως δεν υπάρχει προηγούμενο προμήθειας αυτού του λογισμικού από ιδιώτη.

Καταγγελία για συγκάλυψη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Θέσεις

«Θεωρούμε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Δεδομένου ότι αρνήθηκαν κάθε ευθύνη σε σχέση με τις καταγγελίες.

Αντιθέτως από τα στοιχεία που είναι στη διάθεσή μας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για τη χρήση παράνομου λογισμικού.

Τα στοιχεία αυτά είναι η αναφορά 3 εκθέσεων Δεκεμβρίου 2021 σε υποκλοπές Predator από κυβερνητικά υποστηριζόμενους φορείς, δηλαδή όχι ιδιώτες.

Η πολιτική ευθύνη ανάγεται στον πρωθυπουργό που επέλεξε να ελέγξει απολύτως την ΕΥΠ υπάγονται την στο δικό του γραφείο και τροποποιώντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Ενδεικτικά αναφέρω την Δημιουργία στεγανού μηχανισμού στο εσωτερικό ΕΥΠ με αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τη γνωστοποίηση σε παρακολουθούμενους για τους οποίους δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι παρακολουθούνται, η αλλαγή τρόπου πρόληψης προσωπικού ΕΥΠ .

Η χρήση του ίδιου ακριβώς συνδέσμου στην μόλυνση του τηλεφώνου Κουκάκη και στην απόπειρα μόλυνσης τηλεφώνου Ανδρουλάκη δείχνει ότι ο δράστης ήταν κοινός»…δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Διαφωνία για τη διαδικασία

Η συζήτηση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, μετά τις βαρύτατες καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη, ξεκίνησε τελικά με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθ. Μπούρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο θέμα της διαδικασίας, καθώς ήθελε η συζήτηση να ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των υπουργών, δηλαδή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Υπήρξαν όμως έντονες αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση ως προς τη διαδικασία, και έτσι μετά τους βουλευτές, ξεκίνησαν οι υπουργοί και ακολούθως ο επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο  πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έχετε μετατρέψει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ

Άγριο σφυροκόπημα στην Κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετείχαν στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Έχετε μετατρέψει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ» σημείωσαν μεταξύ άλλων, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να τονίζει πως το ίδιο πρόσωπο που παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη επιχείρησε να παρακολουθήσει και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Πώς αλλιώς εξηγείται ότι μόλις ο κ. Κουκάκης αντιλαμβάνεται πως παρακολουθείται, να διακόπτεται η νόμιμη παρακολούθησή του και να ξεκινά η παρακολούθηση μέσω Predator;»…διερωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως Google, Meta και Citizen Lab τονίζουν ότι δεν υπάρχει προηγούμενο προμήθειας του εν λόγω προηγμένου λογισμικού από ιδιώτη, δείχνοντας έτσι προς την ΕΥΠ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Παρακολουθήσεις κινητών: Έρχονται στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα.

Η Βόμβα που πέταξε ο διοικητής της ΕΥΠ στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την υπηρεσία που είναι επικεφαλής φαίνεται πως ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου».

Το υπονοεί και ο δημοσιογράφος που παρακολουθούσε η ΕΥΠ όταν σε ανάρτησή του γράφει:

«Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν τα πολιτικά-και μη πρόσωπα-που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις με το Predator».

Το μήνυμα του Θανάση Κουκάκη είναι σαφές και αν γίνει πραγματικότητα μάλλον θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, όπως πολιτικό σεισμό προκαλεί και η ομολογία του διοικητή της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις.

Ο Θανάσης Κουκάκης στην πρώτη ανάρτηση γράφει ότι «μου μεταφέρουν πως ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε στην Βουλή την παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ το 2020. Το έκανε με 4 μήνες καθυστέρηση. Ακόμη, μου μεταφέρουν πως υπονόησε πως αυτή η παρακολούθηση δήθεν έγινε μετά από αίτημα Ξένης Αρχής.

Εμείς από τα επίσημα έγγραφα γνωρίζουμε πως η Βασιλική Βλάχου η επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ διέταξε την παρακολούθηση μου για λόγους Εθνικής Ασφαλείας.

Αν Ξένη Υπηρεσία αιτήθηκε στην ΕΥΠ να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας Έλληνας οικονομικός συντάκτης, αναμένω να δημοσιευθεί το ποια ήταν αυτή και πώς η επίκληση λόγων Εθνικής Ασφαλείας, ταυτίζεται με το δήθεν αίτημα Ξένης Αρχής» και προσθέτει:

«Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί γιατί η Ελληνίδα Εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ διέκοψε αιφνίδια την παρακολούθηση μου στις 12 Αυγούστου 2020, την ίδια ημέρα που έκανα την καταγγελία μου στην ΑΔΑΕ. Αν υπήρχε αίτημα Ξένης Αρχής δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί η παρακολούθηση;

Για εμένα αυτή είναι μια προσπάθεια να θολώσουν κάποιοι στην Κυβέρνηση το τοπίο. Και να δικαιολογήσουν το γιατί τροποποιήθηκε ο νόμος τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου η ΑΔΑΕ να μη μου γνωστοποιήσει την παρακολούθηση μου. Δεν θα το καταφέρουν».

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μη μετακινηθεί η συζήτηση από το λογισμικό παρακολούθησης Predator και το ποιοι το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα. Με αυτό έγινε η παρακολούθηση μου το 2021 και με αυτό προσπάθησαν να μολύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν τα πολιτικά-και μη πρόσωπα-που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις με το Predator»… καταλήγει ο Θανάσης Κουκάκης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Θ. Κουκάκη;

-Τα ψέματα της Κυβέρνησης.

-Ο Δημοσιογράφος στο Ν. Μπογιόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here