ΒΟΜΒΑ Δένδια στις διερευνητικές επαφές με «γραμμή Παυλόπουλου»!

0
323

Πλήρης αποστασιοποίηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από την γραμμή του ΕΛΙΑΜΕΠ και των προθύμων-Ενόχληση στην Τουρκική πλευρά που αλλά περίμενε!

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις πρόσφατες αόριστες και επικίνδυνες δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και των δήθεν σοφών του ΕΛΙΑΜΕΠ, κινήθηκε η Ελληνική πλευρά κατά την συνέχιση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επέβαλε στάση ταυτισμένη με την εθνική γραμμή όπως αυτή έχει οριστεί και έχει τεκμηριωθεί νομικά από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Όχι μόνο δεν αποδέχτηκε οποιοδήποτε θέμα ετέθη από την τουρκική πλευρά ως τομέας συζήτησης, αλλά ξεκαθάρισε ότι η μία και μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία η οποία θα πρέπει να τεθεί στο πλαίσιο των διερευνητικών συζητήσεων, είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της περί αυτήν θαλάσσιας ζώνης!

Ήταν τόσο σαφής η στάση της Ελληνικής πλευράς, που το πλέγμα συζητήσεων είχε ως προϋπόθεση την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, σε όλη την ελληνική επικράτεια και την απαίτηση αναγνώρισης της από την τουρκική πλευρά για την συνέχιση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει – σε αντίθεση με όσα έχουν δηλώσει τόσο το μέγαρο Μαξίμου όσο κι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες – ότι οποιαδήποτε προσφυγή στην Χάγη δεν θα γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες, δηλαδή την μη άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος επέκτασης Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 μίλια, ώστε το δικαστήριο να βγάλει την όποια απόφαση του στο καθεστώς των 6 μιλίων γεγονός που θα αποτελούσε εθνική ήττα για την Ελλάδα.

Αλλά υπό την αίρεση ότι η προσφυγή θα γίνει αφού έχουν ασκηθεί τα πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας όπως αυτά ορίζονται από το δίκαιο της θάλασσας και αποτυπώνονται στο χάρτη της Σεβίλλης.

Αυτομάτως λοιπόν η Τουρκία υποχρεώνεται να άρει το Casus Belli, όπως είχε ξεκαθαρίσει και ο Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για καθορισμό της συγκεκριμένης διαφοράς που προαναφέραμε. Η οποία είναι και η μόνη που αναγνώρισε η ελληνική πλευρά σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας λοιπόν ταυτίστηκε με την γραμμή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όπως αυτή ορίστηκε κατά την περιγραφή των Κρίσιμων νομικών  ζητημάτων ενόψει των διερευνητικών επαφών, που μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Εναλλακτικά δείτε το βίντεο με την περιγραφή των Ελληνικών θέσεων από τον ίδιο τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here