Βρέθηκε και η Ημερομηνία!! Στις 15-16 Οκτωβρίου οι διερευνητικές με την Τουρκία, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

0
398

Στις 15-16 Οκτωβρίου, ουσιαστικά δηλαδή  μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, είπε στις 10/10/20 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε…«όσο λιγότερες εντάσεις έχουμε τόσο το καλύτερο για τον Ελληνισμό», τόνισε και πρόσθεσε πως θα είναι ευχής έργο αν αρχίσουν οι διερευνητικές και πως όσον αφορά τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας η Τουρκία δείχνει μια σταθερή αποκλιμάκωση!!!

Για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο, ο κ. Πέτσας είπε πως αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει με το σημείο 18 των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

«Άρα εδώ θα βρει απέναντί του, όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη»…τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι είναι σαν να κοροϊδεύει η Τουρκία όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Ερντογάν έστειλε το «Βarbaros» δυτικά της Πάφου: Στα τεμάχια 6 και 7 αναφέρεται η τουρκική Navtex.

Την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου και εντός των τεμαχίων 6 και 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφορά η Τουρκική Navtex.

Το Barbaros θα συνοδεύεται από τα Τουρκικά πολεμικά πλοία  «Tanux 1» και «Apollo Moon».

Συγκεκριμένα, η Τουρκική NAVTEX με ισχύ από 10 Οκτωβρίου, μέχρι τις 9 Νοεμβρίου αφορά για έρευνες του Barbaros, δυτικά της Πάφου και εντός των τεμαχίων 6 και 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο αναμένεται η Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει σε έκδοση Anti-Navtex.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΣΑΣ ΕΡΩΤΟΥΜΕ Κύριε Πέτσα: Πως είναι δυνατόν να αρχίσουν οι διερευνητικές όταν ο Ερντογάν έστειλε το «Βarbaros» δυτικά της  Πάφου με συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων;

Επίσης, πως είναι δυνατόν οι προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας να δείχνουν μια σταθερή αποκλιμάκωση, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έσπασε τη συμφωνία που είχε κάνει με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, για την αποκλιμάκωση, διότι το «Barbaros», παραμένει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ξεχάσατε κ. Πέτσα ότι εκτεθειμένοι έμειναν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης που υποχώρησαν πιστεύοντας την Καγκελάριο της Γερμανίας.

ΜΗΝ μας δουλεύετε κ. Πέτσα!!!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here