Βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο Novartis.

0
406

Με δύο «γραμμές» εμφανίζεται η ΝΔ – Αλέξης: Δεν τολμούν να συγκροτήσουν Εξεταστική Επιτροπή.

Το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis είναι αποκλειστικό δημιούργημα του παλιού πολιτικού συστήματος και για πολλά χρόνια ακόμα θα αποτελεί τον εφιάλτη για κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ αφού μέχρι τώρα η έρευνα ουσιαστικά είχε παγώσει εξαιτίας της σύγκρουσης τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο.

Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε στην κυριολεξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί συγκλονιστικές πτυχές του σκανδάλου που έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας, ο σκληρός πυρήνας της ΝΔ επιχειρεί να κατασκευάσει σενάρια για δήθεν παρεμβάσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. Το ερώτημα είναι, σε ποιους δικαστές θα παρενέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα παρά-δικαστικά συστήματα είναι συνδεδεμένα με τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επιρροή ούτε σε Πρωτοδίκη και όχι σε κορυφαίους δικαστές που αναλάμβαναν υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Γι’ αυτό άλλωστε η έρευνα για τη NOVARTIS βάλτωσε στην κυριολεξία, αφού οι δικαστές εμφανίζονταν απρόθυμοι να εμπλακούν σε μία υπόθεση που ξέφυγε από τα πλαίσια της Δικαιοσύνης και αποτέλεσε πεδίο άγριας πολιτικής σύγκρουσης.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και δεν χειραγωγείται. Κάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συστήσει όσες εξεταστικές επιτροπές θέλει.

Άλλωστε, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, γιατί όταν συντελέστηκε το σκάνδαλο της NOVARTIS κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Όσο για τα περί δήθεν σκευωρίας σε βάρος των πολιτικών που παραπέμφθηκαν από τη Βουλή, στερούνται κάθε σοβαρότητας.

Κανένα απολύτως στοιχείο δεν υπάρχει που να εμπλέκει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο  με απόπειρα χειραγώγησης των δικαστών. Ακόμα και η κατάθεση του αντεισαγγελέα Αγγελή δεν αγγίζει καν τον πρώην υπουργό. Γιατί ο ίδιος μιλάει για κάποιο φανταστικό πρόσωπο που παρενέβαινε αλλά ποτέ δεν τον είδε, ούτε είχε επικοινωνία μαζί του.

Ο Ιωάννης Αγγελής δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του για τον Παπαγγελόπουλο σε αυτά που δήθεν άκουσε από τρίτους. Όμως αυτά τα πρόσωπα που επικαλείται τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Η NOVARTIS έχει προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση γιατί ο Αντώνης Σαμαράς πιέζει ασφυκτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα καταλήξει σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις.

Διχασμένος για το επίμαχο ζήτημα είναι και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος. Χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση αυτή είναι πρωτοσέλιδο άρθρο της Καθημερινής που προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συνέπειες που θα προκαλέσει ενδεχόμενη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Αντίθετα δημοσιεύματα άλλων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων τάσσονται υπέρ της γραμμής Σαμαρά, υιοθετώντας απόλυτα τα σενάρια για σκευωρία.

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερθείς στο ζήτημα του σκανδάλου NOVARTIS. Τόνισε πως πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο που αφορά στην τιμολόγηση φαρμάκων, με τη χώρα μας μάλιστα να είναι σημείο αναφοράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν ο κ. Φρουζής:

«Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, ειδικά δικαστήρια και ότι του ταιριάζει και να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο»….δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here