Βόμβα Μεγατόνων: Κρατούν κλειστές ΜΕΘ για VIP καταγγέλλουν ο κ. Παπανικολάου (ΟΕΝΓΕ) και ο κ. Γιαννακός (ΠΟΕΔΗΝ).

0
331

Σκάνδαλο Μεγατόνων αποκάλυψαν ο Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και ο Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και ο Μιχάλης Γιαννακός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

00:00 Πολλοί νεκροί από COVID θα μπορούσαν να έχουν σωθεί

01:30 Για να βρεις ΜΕΘ πάνω από 70 πρέπει να είσαι Μητροπολίτης

02:00 Ο ΕΟΔΥ είναι απλά σύστημα καταγραφής

04:30 Οι απώλιες θα μπορούσαν να είναι λιγότερες

05:30 Να σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το επικοινωνιακό τσίρκο ψεμάτων πάνω σε ανοιχτούς τάφους

06:40 Δεν μας λένε πόσοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

08:10 Πολλοί νοσηλεύονται σε “μαϊμού” ΜΕΘ

11:10 Ομολογία οτι φυλάσσονται καβάντζα κλίνες ΜΕΘ για VIP την ώρα που χαροπαλεύουν ασθενείς

14:20 Έχουμε 647 κλίνες ΜΕΘ Covid από τις οποίες έχουν καληφθεί οι 600 και κρατούν 47 κένες  παρά του ότι υπάρχουν 114 ασθενείς με κορονοϊο εκτός ΜΕΘ. Τις κρατάνε για ειδικές περιπτώσεις, Πολιτικούς και Μητροπολίτες

18:30 Η ψευδοεπιστήμη του Πρωθυπουργού ότι έξω από την ΜΕΘ είναι το ίδιο ισχύει για τους απλούς πολίτες. Δεν ισχύει για τους Μητροπολίτες, τους εκδότες, τους υπουργούς

19:20 Συνήθως οι θυρωροί της πίσω πόρτας είνα συγκεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές της κυβερνητικής αυλής που είναι και σύμβουλοι του Πρωθυπουργού

21:00 To 80% των ασθενών COVID πεθαίνει εκτός ΜΕΘ

22:20 Ξέραμε από το καλοκαίρι ότι χρειαζόμαστε ΜΕΘ

Οι αριθμοί που αποκαλύπτουν τα χυδαία ψέματα για τις ΜΕΘ-Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητούν νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Παπανικολάου έκανε εξαρχής σαφές ότι «οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα» και στη συνέχεια παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση τα στοιχεία για την 6η Δεκεμβρίου 2021 από τον ΕΟΔΥ:

116 απώλειες, που ήταν 121.

Να μας πουν οι κ.κ. Πλεύρης και Γκάγκα πόσοι από αυτούς τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν πέθαναν δια-σωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Δεν μας το έχουν πει ποτέ. Αυτό πρέπει να ρωτάνε κάθε απόγευμα με τη μεγαλύτερη επιμονή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

714 δια-σωληνωμένοι.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας (πλατφόρμα ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΙ) προκύπτει ότι εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, ήταν 154 δια-σωληνωμένοι, «μηχανικά αεριζόμενοι» ασθενείς πάσχοντες από όλες τις παθήσεις (120 περίπου με covid-19).

Η κ. Γκάγκα έχει πει ότι ανακοινώνει στο συνολικό νούμερο και τους δια-σωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Υποθέτουμε ότι αυτοί που λέει το υπουργείο πως νοσηλεύονται εντός ΜΕΘ, είναι εντός κανονικών ΜΕΘ, που δεν είναι, στη Θεσσαλονίκη κυρίως πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ-μαϊμού. Αλλά σύμφωνα με το υπουργείο, 595 ασθενείς με covid-19 είναι δια-σωληνωμένοι εντός ΜΕΘ και 120 είναι εκτός ΜΕΘ.

«Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του υπουργείου Υγείας  χτες, προκύπτει ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ covid-19 είναι 120% (595 μέσα και 120 έξω). Το ίδιο το υπουργείο Υγείας όμως δίνει 98,9% πληρότητα ΜΕΘ covid-19.

Αυτό είναι ταυτόχρονα και ασύστολο ψέμα και ομολογία ανοιχτή ότι φυλάσσονται σε συγκεκριμένες «καθηγητοπανεπιστημιακές» πτέρυγες κλίνες ΜΕΘ «καβάτζα».

Σε ποια άλλη χώρα με τέτοια χυδαία ψέματα την ώρα που χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποί μας, θα μπορούσε να σταθεί μια κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου.

Οι αριθμοί που αποδεικνύουν την VIP «καβάτζα».

Τα περί «καβάτζας» ΜΕΘ για VIP πρόσωπα επιβεβαίωσε και ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά.

Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950. Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (δια-σωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 δια-σωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός.

Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για «ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ.».

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, δια-σωληνωμένοι από χτες; Και πολλοί άλλοι, βέβαια. Το 80% των ασθενών με covid-19 πεθαίνει εκτός ΜΕΘ. Είναι πραγματικά σκάνδαλο. Θα έπρεπε μόνο και μόνο με αυτό το στοιχείο να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Από το 2020 ξέραμε ότι θα χρειαστούμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Έγιναν και αρκετές δωρεές. Δεν καταφέραμε να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι εγκληματικό, αντί να ενισχύεις το σύστημα στην πανδημία, να το αποδυναμώνεις. Φέτος, σε σχέση με τον χειμώνα του 2020, είμαστε μείον 9.000 υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δημήτρης Ριζούλης: Αύριο το πρωί πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για φυλασσόμενες ΜΕΘ των VIP.

Ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ριζούλης και Διευθυντής της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here