Βόμβες από την Λινού: Οι νεκροί θα αυξηθούν, όχι μόνο λόγω κορωνοϊού-Χειρότερη σε όλο τον Δυτικό Κόσμο η Ελλάδα.

0
341

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση της Αθηνάς Λινού για τους νεκρούς στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον, την ίδια ημέρα (6/12) που ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 116 θανάτους τους οποίους προκάλεσε η νόσος COVID-19.

Πρόκειται για ένα «μαύρο» ρεκόρ. Ποτέ άλλοτε από την αρχή της πανδημίας δεν είχαμε τόσους νεκρούς σε μιαν ημέρα. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται όντες δια-σωληνωμένοι είναι 714 (60,8% άνδρες).

«Νεκρό» ΕΣΥ, εκατόμβη νεκρών.

Μιλώντας στο iEidiseis, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι:

«Οι πολλοί νεκροί που έχουμε τελευταίως αποτελούν συνέπεια των πάμπολλων κρουσμάτων που είχαμε πριν από 20-25 ημέρες. Δηλαδή, επειδή είχαμε πάρα πολλά κρούσματα είναι λογικό να έχουμε και πάρα πολλούς θανάτους, οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν την ίδια ημέρα που κολλάνε, περνάει ένα διάστημα».

«Επιπλέον, ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι συνεχίζει να είναι εξαιρετικά υψηλός ο δείκτης της θετικότητας, αν τα Σαββατοκύριακα είναι λιγότερα τα τεστ και προκύπτουν μεγαλύτερα ποσοστά θετικότητας»…προσέθεσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

«Από αυτά που βλέπουμε τώρα, τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Θα έχουμε κι άλλους θανάτους. Η ελπίδα είναι η μετάλλαξη «Όμικρον» να είναι λίγο λιγότερο επιθετική, δηλαδή να την κολλάμε αλλά να μην είναι τόσο θανατηφόρα, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί»…επεσήμανε.

«Και εν τω μεταξύ, μέχρι να αυξηθούν και τα εμβόλια – και η πρώτη δόση δηλαδή, εκεί πάσχουμε πολύ – να προσέχουμε πάρα πολύ μέσω των μέτρων προστασίας»…υπογράμμισε η ίδια.

Ερωτηθείσα για τη ραγδαία αύξηση και των δια-σωληνωμένων, οι οποίοι καθημερινώς υπερβαίνουν τους 700, απάντησε ότι «αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλη θνητότητα, που τουλάχιστον στα επαρχιακά νοσοκομεία παραμένει υψηλή».

Ερωτηθείσα εάν εκτιμά και η ίδια ότι τουλάχιστον τις επόμενες 1-2 εβδομάδες θα εξακολουθούμε να έχουμε αύξηση των ημερησίων θανάτων, η Δρ. Λινού απάντησε ότι «αυτό είναι που φοβάμαι, επειδή είναι και οι συνθήκες στα νοσοκομεία, που είναι δύσκολες».

Ερωτηθείσα εάν αυτές οι δύσκολες συνθήκες είναι οι δια-σωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε απλούς θαλάμους, σε απλές κλίνες, ράντζα κ.τ.λ., η καθηγήτρια απάντησε ως εξής:

«Βεβαίως. Και το άλλο που είναι επίσης πολύ επικίνδυνο είναι οι θάνατοι από άλλες αιτίες, άλλες παθήσεις. Από νοσήματα που σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επειδή οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κλειστές, ενώ οι γιατροί στις ΜΕΘ είναι εξουθενωμένοι».

Νεκροί 544 μέσα σε 6 μέρες-Χειρότερη σε όλο τον Δυτικό Κόσμο η Ελλάδα (Πίνακας):

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, και καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού. Εν τέλει, δυστυχέστατα, ο Νοέμβριος του 2021 ήταν πιο «μαύρος» από τον περσινό των 1.700 θανάτων εξαιτίας του νέου αυτού ιού. Συγκεκριμένα, τον φετινό Νοέμβρη θρηνήσαμε 2.244 θύματά της.

Άλλωστε, μες σ’ ετούτον τον Δεκέμβρη, σε μόλις έξι ημέρες, στη χώρα μας έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 544 άτομα. Εάν δεν μπει ένα τέλος σε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο, τότε τον Δεκέμβριο του 2021 θα καταρριφθεί και το παραπάνω αρνητικό ρεκόρ.

Από την αρχή της πανδημίας, στην πατρίδα μας έχουν πεθάνει 18.716 συνάνθρωποί μας, ο οποίοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον SARS-CoV-2. Το σχετικό γράφημα του ourworldindata.org, το οποίο συγκεντρώνει τα δεδομένα από ολόκληρο τον πλανήτη, αποκαλύπτει το Ελληνικό δράμα.

Δείχνει την πορεία των θανάτων, όχι μόνο στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα παρά σε ολάκερο την Δυτικό Κόσμο, με την Ελλάδα να σκαρφαλώνει ολοένα και πιο ψηλά στους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε μια ξέφρενη πορεία που δεν έχει απολύτως καμία σχέση μ’ εκείνην της υπόλοιπης Γηραιάς ηπείρου άλλα και του υπόλοιπου Δυτικού Πολιτισμού. Η χώρα μας είναι τραγική πρωταθλήτρια στην αποτυχία να ανακόψει το θανατικό που σκορπά το τέταρτο κύμα της νόσου COVID-19.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και ότι από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.716 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται όντες δια-σωληνωμένοι, 571 (79.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 143 (20.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.566 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 380 (ημερήσια μεταβολή -11.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 434 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here