«Γίνε Παράδειγμα-ΟΧΙ στο Κάπνισμα»

0
278

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει ένα ομαδικό πρόγραμμα για γονείς παιδιών και εφήβων που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει πολλαπλούς στόχους καθώς συνδυάζει την πρόληψη αλλά και την διακοπή του καπνίσματος.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αίτια του εφηβικού καπνίσματος, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καπνίσματος των παιδιών τους και να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας και τεχνικές αντιμετώπισης του καπνίσματος των παιδιών τους. 

Το δεύτερο στάδιο του προγράμματος μέσω ψυχολογικής υποστήριξης θα ενισχύει τους συμμετέχοντες γονείς στην απόφαση τους να διακόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Διάρκεια: Θα πραγματοποιηθούν 10 συναντήσεις. Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί μία ατομική συνάντηση με το κάθε μέλος και την συντονίστρια της ομάδας, προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και εκείνος/η να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Αριθμός μελών: Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 12 άτομα. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Τόπος διεξαγωγής προγραμμάτων: στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Πάρου 2 και Χρήστου Λαδά, Κηφισιά.

Έναρξη: Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00-19:30 Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα την παραπάνω ώρα.

Πληροφορίες-δήλωση συμμετοχών: Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία καθημερινά 8:00-15:30 στο 210.8082673 και Δευτέρα-Τετάρτη 8:00-20:30.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Σωτηρία Μακαρώνη , Ψυχολόγος Υγείας MSc- Ψυχοθεραπεύτρια. 

Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ»

Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου
Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here