Γίνονται «υπόγειες δουλίτσες» όσο εμείς «Μένουμε Σπίτι».

0
690

Με 3,37 εκ. ευρώ από τον κρατικό κορβανά ενισχύει το υπουργείο του Άδωνη την κατασκευή 9όροφου ξενοδοχείου που θα «κρύψει» την Ακρόπολη.

Την ώρα της πανδημίας και ενώ οι πολίτες «Μένουν Σπίτι» και ενημερώνονται υπεύθυνα από τηλεοράσεως για σημαντικά θέματα όπως το κούρεμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι «σωστές» δουλειές όπως φαίνεται συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 08/04/20, το Υπουργείο Ανάπτυξης του κ. Άδωνη Γεωργιάδη που θεωρεί λογική λειτουργία του καπιταλισμού την αισχροκέρδεια στις μάσκες και αναρωτιέται «πώς θα ζήσουν οι τράπεζες» αν μειωθούν οι χρεώσεις για μεταφορές χρημάτων, ενέταξε στον αναπτυξιακό νόμο την κατασκευή 9οροφου ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης, του οποίου η οικοδομική άδεια είχε ακυρωθεί με απόφαση του ΣτΕ το Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει όπως καταγγέλλεται ότι από τα 11,2 εκ. ευρώ της επένδυσης, ο έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει 3,37 εκ. ευρώ!

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της στο «tovima.gr» η Μάχη Τράτσα, εν μέσω της πανδημίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης εντάσσει στον αναπτυξιακό νόμο (ΦΕΚ 923/Β΄/18-03-2020) υπερμεγέθη ξενοδοχειακή μονάδα για οικονομική στήριξη από το κράτος.

Η αδειοδότησή της, μετά από αίτηση ακυρώσεως της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα τον χαρακτηρισμό ως αντισυνταγματικών των όρων δόμησης και χρήσεων γης στου Μακρυγιάννη-Κουκάκι, κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (απόφαση 2103/2019), με πρόεδρο την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Κατά την απόφαση, η ανάγκη ελέγχου της δόμησης ήταν εν προκειμένω επιτακτικότερη διότι η Διοίκηση, παρά την πάροδο μακρού χρόνου από την ένταξη της περιοχής, η οποία ευρίσκεται στις παρυφές του Ιερού Βράχου, στον αρχαιολογικό χώρο των Αθηνών (2004), δεν μερίμνησε για την θέσπιση ειδικών όρων δόμησης, με αποτέλεσμα την ελλιπή προστασία του σημαντικότερου μνημείου του κλασικού πολιτισμού.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Πηγή thefaq.gr

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here