«Γαλάζια» Κτηνωδία στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά!

0
272

Καταγγελία για…Tραμπουκισμό Kαρκινοπαθών από μπράβους των Bουλευτών της Ν.Δ. Μαρκόπουλου και Τραγάκη.

Γαλάζια» κτηνωδία στο Μεταξά

Βουλευτές του Kυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, επισκέφθηκαν τη Μ. Τρίτη το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά. Οι «φουσκωτοί», όμως, που τους συνόδευαν, αντί να βοηθήσουν στην άγρα ψήφων, τραμπούκισαν καρκινοπαθείς.

Στην καταγγελία αυτή, για την τραμπούκικη, δηλαδή, επίθεση σε βάρος καρκινοπαθών εντός του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Καταθέτοντας λεπτομέρειες για το συμβάν, υποστηρίζουν ότι ένας από τους μπράβους των βουλευτών της Ν.Δ. άρπαξε μια ασθενή με τη βία. Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την άθλια τραμπούκικη επίθεση των θρασύδειλων μπράβων των Bουλευτών της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου και Γιάννη Τραγάκη, σε βάρος καρκινοπαθών ασθενών του νοσοκομείου, επειδή στο πλαίσιο φιέστας που είχε στήσει η διοίκηση στο αμφιθέατρο του κτιρίου προσπάθησαν να αναδείξουν τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, καταθέτοντας λεπτομέρειες για το συμβάν, υποστηρίζουν πως ένας από τους «φουσκωτούς» άρπαξε μια ασθενή με τη βία από τα μπράτσα και με δυνατές σπρωξιές και μαζί με τη βοήθεια ακόμη τεσσάρων την πέταξαν έξω από το αμφιθέατρο, κρατώντας την εγκλωβισμένη για να την παραδώσουν στην Αστυνομία, όπως έλεγαν.

Όσο για τους βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και για υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και του κλήρου, αυτοί έμειναν άπραγοι μπροστά στην κτηνωδία, υποστηρίζουν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ, οι καρκινοπαθείς βρέθηκαν στο αμφιθέατρο με πρόθεση να καταγγείλουν πως την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιέστα, παρουσία του μητροπολίτη Πειραιά, βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, στο υπόγειο βρισκόταν σε εξέλιξη βλάβη του μηχανήματος ακτινοθεραπείας-τρίτη κατά σειρά μέσα σε 10 μέρες-με τους ίδιους να καρδιοχτυπούν περιμένοντας ν’ αποκατασταθεί η βλάβη του μηχανήματος.

«Είναι αδίστακτοι! Δε ντράπηκαν να τα βάλουν με ασθενείς που αναμετρώνται καθημερινά όχι μόνο με τον καρκίνο, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις του εμπορευματοποιημένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας»…σχολιάζουν στην καταγγελία τους οι γιατροί και καταλήγουν:

«Το περιστατικό είναι μία επιπλέον απόδειξη της βαρβαρότητας ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να ικανοποιήσει τις ορέξεις και τα κέρδη των λίγων. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αθλιότητες θα φιμώσουν ασθενείς και υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά μάχη μέσα κι έξω από τα Νοσοκομεία για να νικήσει η ζωή είναι βαθιά γελασμένοι».

Στο μεταξύ, τα σοβαρά προβλήματα από την υπό-στελέχωση τμημάτων και υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» αναδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, τονίζοντας τους τεράστιους κινδύνους από τις καθυστερήσεις σε διαγνώσεις και γνωματεύσεις, για θεραπείες που η έγκαιρη έναρξή τους είναι κρίσιμη για τους ασθενείς.

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την εικόνα εγκατάλειψης του Νοσοκομείου μας, για την οποία υπεύθυνοι είναι διαχρονικά όλοι οι κυβερνώντες»…υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Συγκεκριμένα, μεγάλες είναι οι ελλείψεις ιατρών ακτινολόγων στο Ακτινολογικό Τμήμα, με 4 οργανικές θέσεις κενές, λόγω και της συνταξιοδότησης του Διευθυντή και 8 κενές θέσεις ειδικευόμενων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και υπάρχουν στο Νοσοκομείο νέας γενιάς μηχανήματα, δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καταστούν λειτουργικά.

Αφού όπως επισημαίνει ο Σύλλογος «μόνο η επαγγελματική-επιστημονική επάρκεια και το φιλότιμο των εργαζομένων δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του τμήματος».

Δείτε το Σοκαριστικό βίντεο από τη «γαλάζια» κτηνωδία στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here