Γεμίσαμε Golden Boys ενώ πεινάει ο κόσμος.

0
198

Από την μια Yπουργοί της Kυβέρνησης μιλάνε για σκληρό χειμώνα και από την  άλλη διπλασιάζουν τους μισθούς στα γαλάζια βύσματα.

CA86D0AD 0871 4538 90F4 43170764FAB9

Προκλητικά αδιάφορος για τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», η οποία έγραψε το περασμένο Σάββατο για το «πάρτι» με τη δημιουργία νέας γενιάς Golden Boys, αυτή τη φορά στον ΕΦΚΑ, ο Κωστής Χατζηδάκης την ίδια ημέρα ανέλυσε διεξοδικά τις αυξήσεις στις συντάξεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο.

Ο Yπουργός Εργασίας, ο οποίος προΐσταται του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και υπέγραψε την απόφαση με την οποία οι αμοιβές της διοίκησης σχεδόν διπλασιάζονται (από 4.500 ευρώ ο Διοικητής θα λαμβάνει 7.483,104 ευρώ μεικτά), δεν θεώρησε σκόπιμο να απολογηθεί για την τεράστια σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων, με πρόσχημα τη δήθεν αναβάθμιση του Ταμείου.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση και προβληματισμό είναι ότι, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς «ξέχασε» να ρωτήσει τον Υπουργό Εργασίας για τις υπέρογκες αυξήσεις στους μισθούς αυτών που διοικούν και εφαρμόζουν τις μειώσεις και τις περικοπές του φτωχού κόσμου. Μα, πώς γίνεται ο αυτοαποκαλούμενος «εκπρόσωπος των φτωχών» να αποφεύγει μία τέτοια ερώτηση;

Στον αντίποδα, για άλλη μια φορά προσπάθησε να οικειοποιηθεί τις αυξήσεις που θα γίνουν στις συντάξεις από τον Ιανουάριο, αν και αυτές ψηφίστηκαν το 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σε ότι αφορά το ποσοστό της αύξησης, αυτό εξαρτάται από το ύψος του πληθωρισμού και της αύξησης του ΑΕΠ, επομένως με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και το 7%, επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις εκρηκτικές αυξήσεις στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε, επίσης, ότι από το νέο έτος θα δοθεί σε 150.000 συνταξιούχους το δεύτερο μέρος της αύξησης που δικαιούνται όσοι είχαν ασφάλιση άνω των 30 ετών, βάσει του νόμου Βρούτση, ενώ πρόσθεσε ότι σημαντικές αυξήσεις θα δουν και όσοι συνταξιούχοι έχουν πάνω από 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here