Γενικός Γραμματέας Υπ. Υγείας: Πιέζεται Αφόρητα το Σύστημα Υγείας και πρέπει όλοι μας να μην εφησυχάζουμε.

0
449

Να μην εφησυχάζουμε, καθώς το Σύστημα Υγείας δέχεται πιέσεις, τόνισε ο Γενικός γραμματέας του Υπ. Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

«Το Σύστημα Υγείας είναι πολύ καλύτερα οργανωμένο από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όμως μας ανησυχεί ο ρυθμός της αύξησης. Κανένα Σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν αντέχει μια επιθετική αύξηση κρουσμάτων. Ναι μεν οργανωνόμαστε, ωστόσο και οι πολίτες πρέπει να κάνουν το δικό τους κομμάτι και να προστατευθούν οι ίδιοι»…δήλωσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Ανησυχητική είναι η έξαρση της επιδημίας, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, στον Νομό Αττικής, που σημαίνει ότι πιέζεται το σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το σύνολο των κλινών ΜΕΘ στη χώρα είναι 931, εκ των οποίων οι 596 είναι κατειλημμένες από διάφορες παθήσεις. 256 είναι οι κλίνες ειδικά για τον Covid, με κατειλημμένες τις 98, εκ των οποίων οι 79 φιλοξενούν διασωληνωμένους ασθενείς. Στην Αττική ειδικότερα, από τις 107 κλίνες ΜΕΘ Covid, είναι κατειλημμένες οι 66.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Πέτσας για lockdown: Ένα βήμα πριν ανάψει κόκκινο η Αττική.

Η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, την ώρα που, νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο  λοιμωξιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega δήλωνε ότι «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας».

«Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» είπε και συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ποτέ διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdowns και δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here