Γερμανική εφημερίδα για τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη: «Πολιτική με κλομπ».

0
488

«Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πουλά στους συμπατριώτες του ως Αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Στα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη και στις εικόνες αστυνομικής βίας στέκεται η αριστερή Γερμανική εφημερίδα Junge Welt του Βερολίνου, σε άρθρο της με τίτλο: «Πολιτική με κλομπ».

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζει σε ένα αυξανόμενο αριθμό ηλικιωμένων πολιτών τα χρόνια της χούντας, η οποία επέβαλλε τη πολιτική της με όπλα και αστυνομικά κλομπ»…αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα, σύμφωνα με την DW.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «Δεν είναι ατόπημα οι ξυλοδαρμοί του σαββατοκύριακου», αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως αναφέρει, «την πουλά στους συμπατριώτες του ως ‘αποκατάσταση της Δημοκρατίας’».

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Οι ξυλοδαρμοί από ένστολους το Σαββατοκύριακο στη Νέα Σμύρνη που πυροδότησαν την οργή των κατοίκων δεν είναι σε καμία περίπτωση ατόπημα όπως θέλουν να το παρουσιάζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Είναι πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα μιας πολιτικής την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πουλά στους συμπατριώτες του ως “Αποκατάσταση της Δημοκρατίας”».

Για να καταλήξει σχολιάζοντας και βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως και αποτυπώνουν την εικόνα της αστυνομικής βίας:

«Τα βίντεο από κινητά στη Νέα Σμύρνη δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς ομάδας μοτοσικλετιστών να πλησιάζουν νεαρούς, γυναίκες και άνδρες που συζητούν ειρηνικά. Και όταν οι νεαροί ρωτούν για τον λόγο της αποστολής τους οι αστυνομικοί αρχίζουν να τους ξυλοκοπούν με κλομπ».

Υ.Γ. Τρομάζει η μαρτυρία συλληφθέντων από το σωρό την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη.

Είναι δύο από τους τυχαία συλληφθέντες από την πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τα ονόματά τους Νιόβη και Φίλιππος. Η μία Δασκάλα, ο άλλος Καθηγητής αγγλικών.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής τίποτα δεν προμήνυε ότι θα περνούσαν τη μισή μέρα στη ΓΑΔΑ. Ακόμα και τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την προσαγωγή και σύλληψή τους, δεν μπορούσαν να αντιληφθούν αυτό που είχε προηγηθεί ή να φανταστούν αυτό που θα επακολουθούσε.

Δεν ήταν υποψιασμένοι για τα γεγονότα, ούτε είχαν προλάβει να «μυρίσουν» την ένταση στον αέρα. Ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς βρέθηκαν στην κατάσταση αυτή.

«Αν κάτι μας πληγώνει, είναι η παντελής έλλειψη εν-συναίσθησης όσων παίζουν με τις ζωές μας. Δεν επιλέξαμε να αντιπαρατεθούμε με την Αστυνομία, γιατί πραγματικά… δεν γνωρίζαμε τί συνέβαινε»…μας λένε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ.1. «Έκοψαν» στον αέρα την Κανέλλη στον ΣΚΑΙ, όταν αναφέρθηκε στο «πάμε να τους γα@@ουμε» των αστυνομικών.

Ένταση επικράτησε στο πάνελ πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, με τον Δημήτρη Οικονόμου να «κόβει» στον αέρα την Λιάνα Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, αφού καταδίκασε αρχικά την επίθεση στον αστυνομικό, αναρωτήθηκε αν στο κανάλι έχουν το κουράγιο να δείξουν το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να λένε «πάμε να τους γαμ@@@, να τους σκοτώσουμε».

Μετά από αυτή τη φράση, ο παρουσιαστής της εκπομπής ζήτησε επιτακτικά από την Λιάνα Κανέλλη να πάρει πίσω τη φράση, ενώ στη συνέχεια «κόπηκε» η συζήτηση.

Εμπάργκο στο ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ο Περισσός

Το ΚΚΕ καταγγέλλει λογοκρισία από τον ΣΚΑΙ, με αφορμή το κόψιμο στον αέρα της Λιάνας Κανέλλη σε πρωινή εκπομπή.

Το ΚΚΕ με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει δηκτικά τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου «Άτυπο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here