Γιάννης Κουρτάκης-Μένιος Φουρθιώτης: Οι δύο δημοσιογράφοι που κατάφεραν να ζουν σαν μεγιστάνες.

0
303

Μία απίστευτη ιστορία, στην Ελλάδα της κρίσης…

Υπάρχουν πρόσωπα στην Ελλάδα που η δεκαετής κρίση δεν τα άγγιξε. Μπορεί ακόμα και εταιρικοί κολοσσοί, παραδοσιακοί επιχειρηματίες, εύπορες οικογένειες να καταστράφηκαν, Δύο άνθρωποι των media όμως έγραψαν ένα απίστευτο «success story» που θα μπορούσε να ονομαστεί το «Ελληνικό όνειρο».

Φουρθιώτης και Κουρτάκης ηγούνται στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κυριάκου

Ο λόγος για τον Μένιο Φουρθιώτη και τον Γιάννη Κουρτάκη. Πρέπει να είναι οι μοναδικές περιπτώσεις στο παγκόσμιο στερέωμα των media με τέτοια ιλιγγιώδη πορεία.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έγινε γνωστός ως μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης ήταν αρθρογράφος σε εβδομαδιαία εφημερίδα που απηχούσε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Με μία ξέφρενη πορεία ανόδου, βρέθηκαν και οι δύο να κατέχουν ομίλους ΜΜΕ με ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες. Ενώ είναι και οι δύο οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την ώρα μάλιστα που αυτός εξελέγη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Η ζωή τους όμως απέχει παρασάγγας από τους παραδοσιακούς εκδότες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού μάλλον θυμίζουν Άραβες μεγιστάνες, παρά χθεσινούς «μεροκαματιάρηδες» των μίντια.

Πολυτελείς βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα, στρατιές σωματοφυλάκων. Ξέφρενα βραδιά στα μπουζούκια, με τον Γιάννη Κουρτάκη να εμφανίζεται μαζί με την Σάσα Σταμάτη στον Ρέμο και κυριολεκτικά να γεμίζουν την πίστα με λουλούδια.

Ο τρόπος ζωής και των δύο, τα εμφανή στοιχεία πλουτισμού και η εξάπλωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, πραγματικά δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Ουδείς όμως φαίνεται να ενδιαφέρεται και να ασχολείται. Χαρακτηριστική η περίπτωση Φουρθιώτη, που αν και προφυλακίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες, βρέθηκε ελεύθερος και διαμένει σε…σουίτα στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton, όπου κάνει και τα ραντεβού του! Ενώ κατάφερε να αναβάλει για ενδέκατη φορά την δίκη του, για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Τζούλια Αλεξανδράτου.

Κάτω από τα ραντάρ εξακολουθεί να περνά και ο Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος έχει βρεθεί μεν αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, αλλά μόνο για πλημμελήματα για τα οποία και έχει καταδικαστεί.

Αφού ο εισαγγελέας Ανδρέου είχε βάλει στο αρχείο την μήνυση που είχε υποβληθεί εις βάρος του για εκβιασμό. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας ο οποίος κάλεσε τον εκλεγμένο βουλευτή και πρώην υπουργό Παύλο Πολάκη να απολογηθεί στην υπηρεσία προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, μετά από μήνυση του…Φουρθιώτη! Άλλη μία ενδιαφέρουσα σύμπτωση…

Οι βίοι Κουρτάκη-Φουρθιώτη πάντως, δεν είναι «παράλληλοι». Μετά την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του manager κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι είχε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον εκδότη των Παραπολιτικών.

Υπάρχουν άλλωστε και πολλές ιστορίες από το παρελθόν, με τα γλέντια που οργάνωνε στα μπουζούκια ο μέντορας του Φουρθιώτη, Ρεβης, αλλά δεν είναι επί του παρόντος…

Φαίνεται λοιπόν ότι η Ελλάδα αποτελεί μία πραγματική χώρα ευκαιρίας, σε αντίθεση με άλλες δυτικές χώρες και φυσικά τις ΗΠΑ όπου τέτοια επίδειξη πλούτου μπαίνει κατευθείαν στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών.

Ειδικά στην περίπτωση Κουρτάκη, φαίνεται ότι έχουμε περάσει στο άλλο άκρο. Δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1», χρηματοδότησαν ή εγγυήθηκαν μπίζνες του εκδότη των «Παραπολιτικών», η ΑΑΔΕ όμως αντί να ελέγξει τον Γιάννη Κουρτάκη, διατάσσει ελέγχους σε media που ενοχλούν-συμπτωματικά-τόσο τον Κουρτάκη όσο και τον Φουρθιώτη!

Διαβάστε ακόμα: Ύποπτες «τριγωνικές» σχέσεις και χρήματα από offshore στον εκδότη των «Παραπολιτικών»

Παράλληλοι βίοι που όμως, τέμνονται…

Ο Μένιος Φουρθιώτης ανακοίνωσε το Κυριακάτικο φύλλο της  εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», με εκδότη τον ίδιο φυσικά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here