ΓΙΑΤΙ ο Ερντογάν βρίζει τον Μακρόν;…του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου.

0
417

Ο απώτερος στόχος των Τούρκων…απειλή για όλη την Ευρώπη – Τα αίτια της Γαλλοτουρκικής ρήξης είναι πολύ πιο βαθιά και σύνθετα από τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο.

Αν υπάρχει ένας ηγέτης στην Ευρώπη που γνωρίζει τα έργα, τις ημέρες, τις επιδιώξεις, την ιδεολογία και τον χαρακτήρα του τουρκικού καθεστώτος και του εκπροσώπου του, αυτός είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Και για τον Ταγίπ Ερντογάν το γεγονός αυτό είναι αιτία μεγάλου εκνευρισμού. Είναι όμως και εξαιρετικά επικίνδυνο, όταν ο παράγοντας αυτός υπεισέρχεται στο πεδίο πιθανών διαπραγματεύσεων. Οι λαϊκιστές και φανατικοί ηγέτες, που συνήθως παίζουν με την παραπλάνηση, απεχθάνονται οι άλλοι να γνωρίζουν ποιοί είναι και τι θέλουν.

Γνωρίζει, λοιπόν, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας μπροστά του άφθονες αναλύσεις, ερμηνείες και εκτιμήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών του ότι η ισλαμική Τουρκία δεν ενδιαφέρεται μόνο για λίγα μίλια στο Αιγαίο και για κάποια ελληνικά νησιά. Ο απώτερος στόχος της είναι να ενισχύσει το Ισλάμ στην ευρύτερη περιοχή μας και να περιορίσει ως εκ τούτου όσο γίνεται τη δυτική επιρροή.

Όσο εκτιμούσε κάποιες δυτικές αξίες ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τόσο τις απεχθάνεται ο Ταγίπ Ερντογάν και αυτό το έδειξε ξεκάθαρα μετατρέποντας σε τζαμί την Αγία Σοφία, κορυφαίο χριστιανικό μνημείο.

Πέραν όμως από αυτήν τη συμβολική ενέργειά του, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία επενδύει σημαντικά ποσά για τη διάδοση του Ισλάμ στην καρδιά της Ευρώπης, (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία) και στη Βόρεια Αφρική. Τις εκθέσεις των γαλλικών Υπηρεσιών αλλά και τις μελέτες Διεθνών Ινστιτούτων, που έχουν γίνει πάνω στο θέμα αυτό, θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Στην καρδιά της Ευρώπης σήμερα, στα διάφορα τζαμιά της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου, κυριολεκτικά αλωνίζουν πάνω από 150 Τούρκοι ιμάμηδες, τη δράση των οποίων συνεχώς καταγγέλλουν γυναίκες από το Μαρόκο και την Αλγερία κυρίως, οι οποίες αρνούνται να εξισλαμιστούν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ. Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας.

Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here