Γιατί πληρώνουµε τελικά…..τέλος κυκλοφορίας;;

0
246

Κανονικά το τέλος κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άµεσα να επανεπενδύεται για συντήρηση του οδικού δικτύου ή για κατασκευή νέων δρόµων.

Όσοι όµως οδηγούµε στους δρόµους έχουµε διαπιστώσει ότι οι δρόµοι είναι άθλιοι, ακόµα και επικίνδυνοι, γεµάτοι λακκούβες παντού, τα φανάρια συχνά δεν δουλεύουν ή είναι κρυµµένα πίσω από φυτά και λουλούδια, ενώ το ίδιο συµβαίνει και µε τα περισσότερα σήµατα οδικής κυκλοφορίας.

Ένα παράδειγμα……στην διασταύρωση οδών Πεύκων και Φυλλίδος στο Κεφαλάρι δεν υπάρχουν σήματα Τροχαίας εδώ και αρκετό καιρό που να καθορίζουν την προτεραιότητα των οχημάτων. Κατά συνέπεια ισχύει η προτεραιότητα εκείνων, που έρχονται από τα δεξιά.

Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι οδηγοί δεν το σέβονται αυτό με αποτέλεσμα αρκετά συχνές συγκρούσεις, ευτυχώς μέχρι σήμερα όχι πολύ σοβαρές.

Επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πολύ μεγάλου ατυχήματος με θύματα, θα έπρεπε να είχε καθορισθεί, εδώ και αρκετό καιρό, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, ότι ο ένας από τους δυο δρόμους έχει προτεραιότητα και να τοποθετηθούν αντιστοίχως σήματα οδήγησης STOP!

Επίσης σήματα οδήγησης STOP ή κυρτοί καθρέπτες ασφαλείας οδών ή πινακίδες οδοσήμανσης, είναι καλυµµένα είτε από ολέθρια graffity, ή έχουν κάποιο αυτοκόλλητο ή αφίσα να τα σκεπάζει ή κάποιοι τα έχουν γυρίσει από οποία µεριά θέλουν.

Το ίδιο συµβαίνει και µε τα απαγορευτικά, όπου µερικοί κάτοικοι για να µην ενοχλούνται από την κυκλοφορία, τα έχουν τοποθετήσει όπου ήθελαν χωρίς καµία έγκριση, από µόνοι τους.

Πινακίδα οδοσήμανσης SOS από graffity !!

Αλλού δεν υπάρχουν καθόλου σήµατα, όπως και διαγραµµίσεις, βασανιστήριο καθηµερινό για όσους δραστηριοποιούνται, εργάζονται, κατοικούν ή απλά οδηγούν στον ενιαίο ∆ήµο Κηφισιάς, Εκάλης, Νέας Ερυθραίας.

Όποιος κινηθεί µε το αυτοκίνητο του στην οδό Κολοκοτρώνη, που αποτελεί και τη «βιτρίνα» της Κηφισιάς, θα διαπιστώσει ότι έχει γίνει ο δρόµος της λακκούβας. ∆εν ξέρεις πού να κόψεις το τιµόνι για να αποφύγεις τη µια δίχως να πέσεις στην άλλη.

Η οδός Κολοκοτρώνη έχει γίνει ο «δρόμος» της λακκούβας!

Το ίδιο ισχύει και για την οδό Ρόδων της Εκάλης, όπως και για πολλούς δρόµους, όπως οι κεντρικοί δρόµοι της Ελευθερίου Βενιζέλου µε συµβολή Νικολάου Πλαστήρα και εάν έχετε κατεύθυνση από Εκάλη προς Κηφισιά, το φανάρι, εκτός ότι είναι κρυµµένο πίσω από φύλλα δέντρου και δεν φαίνεται, ο εναέριος σηµατοδότης που υπάρχει, συνήθως έχει καµένες λάµπες και υπολειτουργεί όπως και σχεδόν όλα τα φανάρια τις Εκάλης.

Συμπολίτης μας που διατηρεί καταστήµατα στην γωνία της Νέας Ερυθραίας που προαναφέρθηκε, λεει ότι τρέµει η ψυχή του συνεχώς µην γίνει δυστύχηµα, διότι πολύ συχνά γίνεται σύγκρουση αυτοκινήτων στη συγκεκριµένη γωνία. 

Στη Νέα Ερυθραία τα απαγορευτικά έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια και δεν μπορείς να βγεις από πουθενά!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here