ΓΙΑΤΙ «έφαγαν» τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Βάρρα;

0
802

Ένας «αποκεφαλισμός» με ιδιαίτερο Πολιτικό και όχι μόνο ενδιαφέρον σημειώθηκε στη σφαίρα επιρροής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: Με απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη αποτελεί παρελθόν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο έως τώρα πρόεδρός του Γρηγόρης Βάρρας, τον οποίο αντικατέστησε με τον Θεοφάνη Παππά…

Η εξέλιξη αυτή έχει σημασία διότι συμβαίνει στον απόηχο των πρόσφατων αποκαλύψεων της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το σκάνδαλο με τα «χρυσά βοσκοτόπια» στο οποίο – σύμφωνα με καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές – υπάρχει ανάμειξη και του ονόματος του πεθερού του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, Δημ. Τσόγκα, ο οποίος είναι πρόεδρος της τοπική κοινότητας στον Δομοκό Φθιώτιδας. Ο ίδιος ο κ. Πέτσας πάντως με εξώδικο προς την εφημερίδα μας έχει διαψεύσει την ανάμειξή του.

Η διερεύνηση του σκανδάλου είναι αρμοδιότητα και του ΟΠΕΚΕΠΕ που έκανε ειδικό φάκελο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του εισαγγελέα έχει διαβιβαστεί από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ένας σημαντικός όγκος στοιχείων που αφορούν υποθέσεις καταστρατήγησης της εθνικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανόνων για τα βοσκοτόπια σε διάφορες περιοχές της χώρας – μεταξύ των οποίων και η Φθιώτιδα – με σκοπό την παράνομη είσπραξη κοινοτικών ενισχύσεων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων.

Ο κ. Βάρρας σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί και στο θέμα του Τεχνικού Συμβούλου και στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από τους δικαιούχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Ο σημερινός Τεχνικός Σύμβουλος κάκιστα είχε τα τελευταία χρόνια αποκτήσει «στρατηγική», μη αρμόζουσα, επιρροή στο γίγνεσθαι του οργανισμού και του υπουργείου».

Αυτές οι αιχμές λέγεται ότι αποτέλεσαν την αφορμή για την αντικατάστασή του από τον κ. Βορίδη, αλλά τα ερωτήματα για το σκάνδαλο με τα «χρυσά βοσκοτόπια» παραμένουν και μάλιστα γίνονται ακόμη πιο έντονα, καθώς ο υπουργός τηρεί σιωπή για το θέμα αυτό. Ορισμένοι μάλιστα λένε ότι η αποστολή των στοιχείων στον εισαγγελέα ήταν η πραγματική αιτία της αποπομπής του κ. Βάρρα.

Ο νέος πρόεδρος Θ. Παππάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και είναι ιδιοκτήτης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγρό-διατροφικού τομέα, που ασχολείται με την πιστοποιημένη επεξεργασία και παραγωγή ενζύμων τυροκόμησης, με έδρα το Σοχό Θεσσαλονίκης.

Πηγή: «δημοκρατία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here