ΓΙΑΤΙ δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια της Κηφισιάς;;

0
496

Πρέπει ή δεν πρέπει να λειτουργούν τα σιντριβάνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Δεν είναι κρίμα τα σιντριβάνια να μην αναδεικνύονται, να εγκαταλείπονται, αντί να συντηρούνται τακτικά, ομορφαίνοντας διάφορα σημεία της πόλης;

Οι Δημότες έχουν τόση ανάγκη τέτοιες γωνιές όπου μπορούν να βρεθούν και να περάσουν ευχάριστα με τα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής πάντως η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση μιας απαράδεκτης κατάστασης, η οποία εκτός των άλλων δεν βελτιώνει την καθημερινότητα των Δημοτών, αλλά δυσφημεί και την πόλη στους τουρίστες.

Σοβαρή επισήμανση η οποία (1) έγινε αιτία μεγάλης συζήτησης σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνδυασμό με το ποιος έχει την ευθύνη της συντήρησής τους, (2) έβαλε σε σκέψεις αρκετούς συμπολίτες μας αλλά κίνησε και το ενδιαφέρον της εφημερίδας Kifisia Press για να κάνει την παρακάτω ενδιαφέρουσα έρευνα / ρεπορτάζ.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την εταιρεία FONTANA FOUNTAINS ΑΒΕΕ, ο Δήμος Κηφισιάς τον Ιούλιο του 2010 μετά από δημοπράτηση ανάθεσε την συντήρηση των σιντριβανιών της Κηφισιάς στην εταιρεία F.F.ΑΒΕΕ με την υπογραφή μεταξύ τους δύο συμβάσεων (1) συντήρησης ύψους 43.000,00 ευρώ και (2) ανταλλακτικών ύψους 44.000,00 ευρώ, διάρκειας ενός έτους, από 07/2010 – 07/2011.

Το ενδιαφέρον του Δήμου επικεντρώθηκε αρχικά στην έγκαιρη αντικατάσταση από την εταιρεία F.F.ΑΒΕΕ μεταξύ άλλων των μηχανισμών λειτουργίας των δύο σιντριβανιών του πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου για να λειτουργήσουν προεκλογικά και μετεκλογικά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2010 για το «θεαθήναι»!

Έκτοτε όμως και κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των εν λόγω συμβάσεων η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία F.F.ΑΒΕΕ άρχισε σταδιακά να γίνεται πλημμελής διότι οι όροι των συμβάσεων δεν εφαρμόζονταν σχολαστικά από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου!

Συγκεκριμένα ο Δήμος είχε την συμβατική υποχρέωση 4-5 ημέρες νωρίτερα να ενημερώνει την F.F ΑΒΕΕ για την συντήρηση ενός σιντριβανιού. Ακολούθως ο Δήμος έπρεπε να προετοιμάσει το σιντριβάνι το οποίο επρόκειτο να συντηρηθεί. Δηλαδή άδειασμα του νερού, καθαρισμός του σιντριβανιού κτλ.

Δυστυχώς δεν υπήρχε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τον Δήμο! Απεναντίας ο προληπτικός καθαρισμός του υπό συντήρηση σιντριβανιού από την Υπηρεσία του Δήμου ήταν ανύπαρκτος σε τέτοιο σημείο που οι τεχνικοί της εταιρείας F.F ΑΒΕΕ έβρισκαν μέσα στο σιντριβάνι χαρτιά, ρούχα κτλ.

Υπήρξε μάλιστα περίπτωση που δεν είχε ληφθεί ούτε καν πρόνοια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για  «κάποιο» σιντριβάνι να έχει αποχέτευση!….με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο το άδειασμα του νερού!!

Όλα τα ανωτέρω είχαν ως συνέπεια να υπάρχουν συνεχώς προστριβές μεταξύ του Δήμου και της F.F ΑΒΕΕ σχετικά με την «εγγύηση» των εξαρτημάτων, της έγκαιρης πληρωμής της προληπτικής συντήρησης κτλ.

Παρόλη την κατανόηση και υπομονή που έδειχνε η εταιρεία F.F ΑΒΕΕ, η συνεχιζόμενη πλημμελής / αδιαφορία εφαρμογής των όρων των συμβάσεων και η καθυστέρηση των πληρωμών είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Κηφισιάς με την λήξη της σύμβασης στις 07/2011, να μην επανέλθει με νέα δημοπράτηση.

ΕΚΤΟΤΕ, λόγω της πλημμελούς άσκησης καθηκόντων και ασυνεννοησίας μεταξύ των Υπηρεσιών (1) Συντήρησης και Επισκευών Δημοτικών Κτηρίων και Εγκαταστάσεων και (2) Πρασίνου & Κηποτεχνίας του Δήμου, τα συντριβάνια π.χ. στα πάρκα Ηρώων Πολυτεχνείου και Α. Παπανδρέου να παραμένουν εκτός λειτουργίας και με τα νερά λιμνάζοντα να δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και, ιδίως, για τα παιδιά που παίζουν στα πάρκα πέριξ των συντριβανιών αυτών.

Το επικίνδυνο για την δημόσια υγεία σιντριβάνι στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ να συμβουλεύει συνεχώς τους πολίτες να πάρουν άμεσα μέτρα για να προφυλαχθούν από τα κουνούπια και τον επικίνδυνο ιό του Δυτικού Νείλου, κρούσματα του οποίου έχουν εμφανιστεί και στην χώρα μας – ακόμη δε και θάνατος νοσούντων από αυτόν. 

Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση του στάσιμου νερού των σιντριβανιών, επειδή το στάσιμο νερό αποτελεί εστία ανάπτυξης των κουνουπιών (τα 3 από τα 4 στάδια ανάπτυξης τους είναι υδρόβια)!!

Επίσης επισημαίνουμε ότι όταν τα εν λόγω σιντριβάνια δεν λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άδειες λίμνες τους (1) γίνονται εστίες ρύπανσης και (2) μετατρέπονται σε πίστες πατινάζ από παιδιά με αποτέλεσμα οι μηχανισμοί των σιντριβανιών να καταστρέφονται!

Από τότε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα υπήρχε σε εκκρεμότητα μία οφειλή του Δήμου Κηφισιάς της τάξεως περίπου των 5.500,00 ευρώ με το δικαιολογητικό ότι η εταιρεία F.F ΑΒΕΕ δεν έκανε καλά την δουλειά της!

Αυτό είχε ως συνέπεια η Διεύθυνση της εταιρεία F.F ΑΒΕΕ να μην θέλει να ακούσει ούτε καν το όνομα της σημερινής Δημοτικής Αρχής!!

Όπως μας ελέχθη, εάν αναλάβει νέα Δημοτική Αρχή η εν λόγω εταιρεία είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει την συνεργασία της με τον Δήμο Κηφισιάς.

Τα συμπεράσματα δικά σας…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here