Για δικαίωση του ΑΠΕ μιλά ο Κοττάκης: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν….αλλά ήξεραν»

0
946

Στην πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των κομμάτων, με αφορμή δημοσίευμα του ΑΠΕ για πληροφορίες από την Ευρώπη που έδειχναν μη περικοπή των συντάξεων δύο ημέρες πριν την παρουσία του Κυριακού Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ημερομηνίας 04/10/18 ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης.

«Ο καυγάς, τα πρωτοσέλιδα ορισμένων, οι οργίλες ανακοινώσεις των κομμάτων έγιναν αέρας μέσα σε μια στιγμή»…….είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο γνωστός δημοσιογράφος στην «Εστία», κατακεραυνώνοντας, όπως σημειώνει το left.gr, όσους έσπευσαν να καταδικάσουν το δημοσίευμα του ΑΠΕ, ενώ σήμερα εκείνες οι πληροφορίες βγαίνουν αληθείς (σ.σ.: γνωστή η στάση που έχει λάβει ο πρόεδρος του Eurogroup και λοιποί αξιωματούχοι, όπως και οι χτεσινές πληροφορίες της Καθημερινής για την άποψή της Άνγκελας Μέρκελ επί του θέματος).

Ο Μανώλης Κοττάκης επιβεβαιώνει ότι το ΑΠΕ μετέφερε «πληροφορία που διέρρευσε από το κλιμάκιο των δανειστών στην πρώτη μεταμνημονιακή επίσκεψή του στην Αθήνα», ενώ αποκαλύπτει πως γνώστες του θέματος – με ενημέρωση, μάλιστα, από τους εκπροσώπους των δανειστών – ήταν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Το δικό μας ρεπορτάζ έλεγε, επίσης, ότι αξιωματούχοι του κλιμακίου (Ντέκλαν, Κοστέλλο και λοιποί) ενημέρωσαν για την εξέλιξη στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη αναφορά στο επίμαχο θέμα στην ομιλία του στη ΔΕΘ».

Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο κατηγορήθηκε για πολιτικά παιχνίδια και για fake news, τα κόμματα πού κατά τα άλλα ήταν ενημερωμένα εξέδωσαν ανακοινώσεις για «βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων» και μέρος του Τύπου ακολούθησε με πηχυαίους τίτλους».

Υ.Γ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ για τις συντάξεις κι ο ΣΚΑΪ έγινε ρόμπα (πάλι) – Το Πρωτοσέλιδο……της ομολογίας από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here