Για να καταλάβετε το μέγεθος του σκανδάλου της Novartis στην Ελλάδα…

0
460

Και με την βούλα της Αμερικής, το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολυεθνικής στην μεταπολίτευση.

Επειδή τα παπαγαλάκια δεν δουλεύουν με το αζημίωτο, αντίθετα όπως έχουμε πει η πολυεθνική έχει προσλάβει εταιρεία δημοσίων σχέσεων η οποία και ενορχήστρωσε όλη την φαρσοκωμωδία περί σκευωρίας, ας δώσουμε ένα απλό συγκριτικό μέγεθος για να καταλάβετε την σημασία του σκανδάλου της Novartis.

Η Siemens για παράδειγμα που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην μεταπολίτευση, όπου αποδεδειγμένα υπουργοί και πολιτικά κόμματα εισέπραξαν μίζες από την γερμανική συμμορία, Γερμανότουρκική για την ακρίβεια, διώχθηκε κι αυτή στην Αμερική με τον ίδιο νομό που διώχτηκε και η Novartis.

Τον FCPA. Κλήθηκε λοιπόν να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο για μίζες στην Αργεντινή, στην Βενεζουέλα και αλλού. Για τις μίζες στην Ελλάδα ξέρετε πόσα πλήρωσε; Μηδέν! Όπως το ακούτε, μηδέν!

Δηλαδή η Siemens που αποδεδειγμένα χρημάτισε Έλληνες πολιτικούς και κόμματα στην Ελλάδα, για το σκέλος της Ελλάδας, δεν πλήρωσε ούτε δολάριο. Φανταστείτε λοιπόν την έχουν στα χέρια τους οι αμερικάνοι για την Novartis, τι ξέρει η ίδια η πολυεθνική, και δέχτηκε να πληρώσει ένα κολοσσιαίο πρόστιμο, το μεγαλύτερο που έχει εισπραχθεί για μία μόνο χώρα στην αμερικανική ιστορία όπως είπε ο Παύλος Σαράκης.

Και να φανταστείτε ότι η δήλωση του Παπαγγελοπούλου που σήμερα τεκμηριώνεται από τους αμερικανούς, βρίσκεται μέσα στο κατηγορητήριο ως βάρος του!

Υ.Γ. Οι Αμερικανοί έριξαν στη Novartis πρόστιμο-μαμούθ $346εκ. και εδώ κάποιοι μιλούν ακόμη για…σκευωρίες!…της Μαρίας Παναγιώτου.

Το σκάνδαλο Novartis-αυτό που στην Ελλάδα ονομάσαμε πολιτική σκευωρία-αποκαλύφθηκε σε ολόκληρο το μεγαλείο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός όχι μόνο καλείται τώρα να πληρώσει στις ΗΠΑ το κολοσσιαίο ποσό των 346.000.000 δολαρίων για μια σειρά παράνομων πράξεων και ανάρμοστων οικονομικών τακτικών στην Ελλάδα, στη Νότια Κορέα και στο Βιετνάμ, στο πλαίσιο συμφωνίας προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ρητά στα ενημερωτικά δελτία που εκδόθηκαν πως διαπίστωσαν και μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να επηρεαστούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Παραδοχή πως η Novartis εξαγόραζε Έλληνες αξιωματούχους για να επηρεάζει κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Στο ενημερωτικό δελτίο του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι που εξετάζει την υπόθεση με αριθμό 20-538 εναντίον της Novartis Hellas, φαίνεται ότι Novartis καλείται να καταβάλει 310 εκατομμύρια δολάρια που αφορούν αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas ενώ ακόμα 35 εκατομμύρια προβλέπονται ως αποζημίωση για πρακτικές της εταιρείας στη Νότια Κορέα και το Βιετναμ.

Έχει σημασία ότι στην περιγραφή της υπόθεσης και το είδος των ευθυνών που περιγράφονται για τη Novartis Hellas υπάρχει ευθεία αναφορά σε σχέση της εταιρείας με πολιτικούς στην Ελλάδα και πρακτικές τους που ζημίωσαν το αμερικανικό δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here