Για τον Κώστα Ευαγγελάτο!

0
318

Την ομαδική εικαστική έκθεση «Έλληνες καλλιτέχνες ζωγραφίζουν για την Αίγυπτο» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Αιγυπτιακής Εβδομάδας «Αιγυπτιακό Πανόραμα» συμμετείχε κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης με δύο ζωγραφικά έργα του ο Κώστας Ευαγγελάτος.

Η μεγάλη έκθεση εγκαινιάστηκε με την παρουσία του Πρέσβη και του Μορφωτικού Ακολούθου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας dr. Hisham Darwish στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. 

Για τα έργα μίλησε αναλυτικά ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και προλόγισε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ειρήνη Μαμάη, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε δύο έργα του εμπνευσμένα από την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, την οποία έχει ειδικά μελετήσει ως λογοτέχνης και θεωρητικός της τέχνης. Συγκεκριμένα τις συνθέσεις «Νέοι της Σιδώνος» και «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», τα οποία έλαβαν επαινετικές κριτικές από τους πολλούς Έλληνες και ξένους φιλότεχνους.

Ο ζωγράφος, περφόρμερ, ποιητής και θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος μαζί με συνεργάτες και φίλους καλλιτέχνες υποδέχτηκαν το 2014 στην έδρα των καλλιτεχνικών δράσεων του Art Studio EST / LA CHAMBRE, με την καθιερωμένη ετήσια εορταστική δεξίωση.

Στον υποβλητικά διακοσμημένο χώρο ευχήθηκαν με προπόσεις η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα για όλους και τη χώρα μας. 

Με αφορμή τη σύναξη για το κόψιμο της Βασιλόπιτας παρουσιάστηκαν και τα 2 εικαστικά, συλλεκτικά ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2014, που κυκλοφόρησαν με έργα του Κώστα Ευαγγελάτου.

Το ένα ημερολόγιο με τίτλο «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΙΟΝΙΕΣ ΧΡΩΣΕΙΣ», με πρώιμα έργα του καλλιτέχνη, εκδόθηκε τιμητικά από τις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης, για την επέτειο των 150 Χρόνων της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Το άλλο ημερολόγιο με τίτλο «ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΑ ΜΟΤΙΒΑ/ EMERGING MOTIFS», με πρόσφατα έργα και ένα θεωρητικό κείμενο, εκδόθηκε με χορηγία της Protogon. Και τα δύο εντυπωσίασαν για την αισθητική τους ποιότητα.

Ακολούθησαν ευχάριστα δρώμενα με θαυμάσια εδέσματα, άφθονο κεφαλονίτικο κρασί και παραδοσιακά γλυκίσματα από την παραδοσιακή «Βοσκοπούλα» του Αργοστολίου.

Η όμορφη εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της Βασιλόπιτας του 2014. Τυχερός φέτος ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here