Γιώργος Θωμάκος: Δήμαρχος Κηφισιάς.

0
1101

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ένας νέος άνθρωπος με έντονο δυναμισμό και πρωτοποριακές ιδέες, έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην αυτό-διοικητική πραγματικότητα αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων του πανέμορφου Βόρειου Προαστίου.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Κηφισιάς τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σταθερά προσανατολισμένος σε καινοτόμες δράσεις. Με προσωπική μέριμνα του Δημάρχου Γ. Θωμάκου έχει αγκαλιάσει έμπρακτα τις νέες τεχνολογίες που μπαίνουν στην υπηρεσία των δημοτών διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την καινοτόμα εφαρμογή Kifissia in action, όπου οι δημότες με μια φωτογραφία μπορούν να στείλουν μέσω κινητού το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην αρμόδια υπηρεσία.

Πρωτοποριακή είναι και η εφαρμογή του Δήμου για εύρεση εργασίας, μια πλατφόρμα η οποία συνδυάζει όλες τις δημοσιευμένες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τα χαρακτηριστικά ανέργων δημοτών.

Ο Γιώργος Θωμάκος διαθέτει βαθιά εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μανιάτης, γιος Ταξιάρχου εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας και από την πλευρά της μητέρας με καταγωγή από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Γεωργία Παπαευθυμίου και είναι πατέρας δύο παιδιών. Βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Κηφισιάς μετά από τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Ο μάχιμος δικηγόρος, γνωστός ιδιαίτερα από την συστηματική δράση του στο πλευρό αδύναμων συμπολιτών, αλλά και εκπρόσωπος συλλόγων και ομάδων πολιτών σε υποθέσεις περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, αγωνίζεται τώρα για μια σύγχρονη Κηφισιά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Θωμάκος και από τη θέση του Δημάρχου συμμετέχει ενεργά σε δενδροφυτεύσεις και δράσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Δήμου.

Η εμπειρία του είναι ιδιαίτερα πλούσια στα δημοτικά δρώμενα, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, του Αθλητικού Οργανισμού, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού «Σοφία Γκίκα», της Σχολικής Επιτροπής του 6ου Δημοτικού Σχολείου –  Πηνελόπη Δέλτα, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου κ.α

Μέσ’ από την βαθιά γνώση λοιπόν της κοινωνίας και των αυτό-διοικητικών μηχανισμών ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος επιμένει στην εμπέδωση νέων θεσμών που βαθαίνουν την δημοκρατία και την συμμετοχή στα κοινά.

Εδραίωσε πρωτοπόρες δράσεις όπως οι Συνοικακές Συνελεύσεις και τα Συνοικιακά Συμβούλια οι οποίες βοηθούν στον εντοπισμό θεμάτων σε επίπεδο γειτονιάς. Υλοποίησε για πρώτη φορά στην χώρα μας τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό, το 2015 σημαντικό εργαλείο διαφάνειας και δημοκρατίας σε πρακτικό επίπεδο.

Η επιχειρηματικότητα είναι προτεραιότητα του Δήμου Κηφισιάς. Ειδικά η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί πρωτεύοντα στόχο για τον Γ. Θωμάκο, που ως Δήμαρχος έχει έμπρακτα σταθεί στους νέους οι οποίοι κάνουν τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα.

Καινοτόμος δράση για τα αυτό-διοικητικά δεδομένα είναι το «Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας», που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Κηφισιάς με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές από ενδιαφέροντα επιχειρηματικά σχήματα.

Ο Δήμος Κηφισιάς καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται η πολιτιστική αναβάθμιση της Κηφισιάς με ξεχωριστές και πρωτοποριακές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα η δράση «Ξαναζούν τα Αρχοντικά» που κερδίζει το ενδιαφέρον πολιτών από όλη την Αττική.

Στην πληθώρα των ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεχωρίζουν επίσης η Άνοιξη των Τεχνών, τα Θεατρικά Βραβεία, τα Μενάνδρεια αλλά και το Φεστιβάλ Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, πατέρας δύο παιδιών ο ίδιος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της παιδείας, στο μέτρο που άπτεται των αυτό-διοικητικών του αρμοδιοτήτων.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει προχωρήσει στην συστηματική συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων με ελαιοχρωματισμούς, αποκαταστάσεις ζημιών και φθορών, ανακαινίσεις χώρων υγιεινής, ανακατασκευές γηπέδων, φύτευση δέντρων και συντήρηση πρασίνου.

Μια βόλτα στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου φανερώνει το νοικοκύρεμα τους. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας που φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές του Δήμου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς μέσα σε ένα χρόνο δημιουργήθηκαν τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί.

Η βαθιά αυτό-διοικητική εμπειρία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, το συνεχιζόμενο έργο του και οι καινοτόμες δράσεις έχουν σαφή θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των Δημοτών.

Είναι από τις περιπτώσεις των Δημάρχων που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: otavoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here