Γιώργος Παπανδρέου: Ένας εθνικός ολετήρας!…….από τον Δρ. Αυγουστίνο (Ντίνο) Αυγουστή

0
279

Η στάση και η συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου έχει πλέον ξεφύγει από κάθε ανθρωπίνως αποδεκτό όριο!

Ο Γιωργάκης, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, φαίνεται να ζει σε άλλο πλανήτη και να εκπέμπει σε μια άλλη εντελώς προσωπική αντεθνική συχνότητα. Τη συχνότητα της «νέας τάξης» του καπιταλισμού και της εθνικής ισοπέδωσης.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος (ένας εκ των πιο χαρακτηριστικών εκπροσώπων της κληρονομικής δημοκρατίας στην Ελλάδα που ωστόσο καμία σχέση δεν έχει με τον παππού Παπανδρέου), είναι ένας επικίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα πολιτικός, πλήρως συντεταγμένος με τις επιταγές της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με θέσεις που φθάνουν και ξεπερνούν τα όρια του ενδοτισμού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, φανατικός υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν, είναι ο άνθρωπος που από το Καστελόριζο (με τον τεράστιο εθνικό συμβολισμό), κάλεσε τους παγκόσμιους δανειστές/μαφιόζους να έρθουν και να εγκατασταθούν μόνιμα στον τόπο μας!

Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μπει στο φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης του λαού της και στην αφαίμαξη του τεράστιου φυσικού πλούτου της.

Τα περί ευθύνης των απλών πολιτών (που σίγουρα δεν είναι αθώες περιστερές), αποτελούν μια απλή παρωνυχίδα και σε καμιά περίπτωση δεν είναι η αιτία της καθημερινής εθνικής και οικονομίας διολίσθησης. Η κατηφόρα φαίνεται να μην έχει τελειωμό και το βαρέλι φαίνεται να μην έχει πάτο! 

Ζήτησαν από τον λαό να κάνει θυσίες, ο λαός τις αποδέχτηκε στην αρχή για το καλό της πατρίδας, ωστόσο η ιστορία της φτωχοποίησης των ήδη αμειβομένων με μεροκάματα πείνας, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων φαίνεται να μη τελειώνει ποτέ!

Υπάρχουν όμως κι άλλες σκοτεινέ/μαύρες σελίδες στη πολιτική διαδρομή του Γιωργάκη. Αρκετά χρόνια πριν, το 2009, είχαμε ένα άλλο εθνικό ατόπημα/έγκλημα του κ. Παπανδρέου για το οποίο, παρά τη τεράστια σοβαρότητα του, ελάχιστοι γνωρίζουν. 

Όπως γράφτηκε σε πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (Mignatiou.com, the Pressroom 24/09/17, Δημοκρατία 25/09/2017), ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρολάνδης, αποκάλυψε ότι το 2003 η Αθήνα ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει μια συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία εάν ολοκληρωνόταν όπως προβλεπόταν αρχικά, το Κάιρο θα είχε αποδεχτεί πως το Καστελόριζο έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) 

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ρολάνδης αναφέρει ότι η Κύπρος είχε συμφωνήσει με την Αίγυπτο σε μία οριογραμμή η οποία εκτεινόταν ακριβώς μέχρι το σημείο που αρχίζει η ελληνική Α.Ο.Ζ. εάν συνυπολογιστεί σε αυτή το Καστελόριζο.

Ουσιαστικά, η Κύπρος με τον τρόπο αυτό, είχε προετοιμάσει το έδαφος για να περιφρουρήσει η Ελλάδα τα δικαιώματά της στην περιοχή, διότι στην περίπτωση που υπογραφόταν η συμφωνία η Τουρκία δεν θα μπορούσε σήμερα να προκαλεί ασύστολα στο Αιγαίο επικαλούμενη δήθεν το δίκαιο της θάλασσας.

Σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Ρολάνδη, ο οποίος επικαλείται πρακτικά συνεδριάσεων στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιπροσωπεία του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου, «παρακάλεσε» την κυπριακή πλευρά να μην υπογράψει την οριογραμμή έως εκεί που άρχιζε η ελληνική Α.Ο.Ζ., κατά τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά να μεταφέρει τη γραμμή κατά 8ν.μ. ανατολικότερα, ήτοι 15 χιλιόμετρα περίπου, για να μην δημιουργηθούν επιπλοκές με την Τουρκία!

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, σχολιάζει: «Ο κ. Παπανδρέου δεν απαντά γιατί η Αθήνα απέρριψε την πρόταση της Λευκωσίας να οριοθετήσει την Α.Ο.Ζ. μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου. Επειδή, βεβαίως, δεν ήθελε να ενοχλήσει την Τουρκία, είναι η απάντηση. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Τους είπαν οι φίλοι τους οι Δυτικοί να ΜΗ το κάνουν, και δεν το έκαναν. Δεν ήταν “θέμα ασφάλειας”, όπως διατείνονται υπογείως».

Και τα εθνικά ολισθήματα του Γιωργάκη δεν λένε να τελειώσουν! Πριν λίγες μέρες λοιπόν, αυτός ο «τεράστιος Έλληνας» πολιτικός, προς έκπληξη ακόμα και των ξένων, προσκάλεσε ένα ανύπαρκτο ηγέτη, το μίσθαρνο της Άγκυρας, το ενεργούμενο πειθήνιο όργανο της Τουρκίας στα κατεχόμενα, τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζή να παραστεί και να μιλήσει στη τελευταία συνεδρίαση της σοσιαλιστικής διεθνούς! Νομιμοποιώντας ουσιαστικά το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος!!!

Και ο Μουσταφάς φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει όλη του τη χολή κατά των κακών Ελλήνων Κυπρίων! Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές ο κ. Ακιντζή μίλησε για το Κυπριακό και τα παγκόσμια προβλήματα.

Σε πολλές τουρκικές ιστοσελίδες διαβάζουμε ότι, στο πάνελ του δόθηκε η ευκαιρία, μπροστά σε ξένους παράγοντες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και άλλες προσωπικότητες να αναφερθεί στο Κυπριακό χρησιμοποιώντας τα γνωστά ψευδολογήματα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να ακουσθούν και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς με αποτέλεσμα να μείνουν αναπάντητες οι απόπειρες για να φορτωθεί η Αθήνα και η Λευκωσία την ευθύνη για το τελευταίο αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Για τους έχοντες κοντή μνήμη θυμίζω ακόμα την προεκλογική δέσμευση Παπανδρέου το 2009, για ακύρωση της ενεργειακής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Καραμανλή και Πούτιν για τον South stream (οι κακές γλώσσες λένε για να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς), τον αγωγό που αχρήστευε τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας.

O South stream και ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ήταν οι μέγιστες επενδύσεις που θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα.

Με τις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία, εάν είχαν περάσει οι δύο αγωγοί, η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα σε απόλυτη θέση ισχύος από κάθε άποψη! Για εκείνες τις συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας και για το veto για μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γκρέμισαν τον Κώστα Καραμανλή οι Αμερικανοί και έκαψαν όλη την Πελοπόννησο….Και μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε!

Υστερόγραφο 1: Η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, του Γιαννάκη Ομήρου και του Μαρίνου Σιζόπουλου δεν πρέπει να περιορίζεται σε απλές ανακοινώσεις για τα εθνικά εγκλήματα Παπανδρέου! Απαιτείται πιο δραστική αντίδραση.

Υστερόγραφο 2: Γιατί ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί με την ενδοτικότητα του και δεν μεταναστεύει στην φυσική του πατρίδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here