ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ παραμένει για την ΝΔ οι υποψήφιοι της στις αυτό-διοικητικές εκλογές και ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής!

0
751

Οι πληροφορίες λένε ότι πρώτη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, όμως η «σφήνα» Γ. Πατούλη κρατά το παιχνίδι ανοιχτό.

Ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ φροντίζει να διαμηνύει σταθερά πως εάν δεν είναι υποψήφιος στην περιφέρεια θα κατέβει με «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο στον δήμο της Αθήνας κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη. 

Πρόκειται βεβαίως για μια προοπτική που κάθε άλλο παρά επιθυμητή από την ηγεσία της ΝΔ, καθώς αφενός μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση δυνάμεων και αφετέρου διότι θα σκιάσει το επικοινωνιακό πλεονέκτημα μιας άνετης – όπως προεξοφλείται – επικράτησης στον πρώτο δήμο της χώρας.

Ως εκ τούτων, το παρασκηνιακό παζάρι με τον Γιώργο Πατούλη θα έχει συνέχεια, καίτοι οι πλέον καχύποπτοι από τους γαλάζιους επιτελείς καταλογίζουν – και, μάλιστα, με εμφανή εκνευρισμό – στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και προσωπικά κίνητρα πίσω από την δημόσια αντίδρασή του: 

(1) στην εξαγγελία Μητσοτάκη για μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 

(2) να αγνοήσει πλήρως την οδηγία του κ. Μητσοτάκη, σπάζοντας το εμπάργκο της ΕΡΤ στις 24/09/18, σε πρωινή εκπομπή της όπου εμφανίστηκε να φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων! 

Οι ακόμη……πιο καχύποπτοι, δεν αποκλείουν και εσωκομματικές τρικλοποδιές που σχετίζονται με την ανακίνηση της υπόθεσης του «πόθεν έσχες» του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και την παραπομπή του σε δίκη, οπόταν βγαίνει εκτός κούρσας για την Περιφέρεια Αττικής. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Περιστερίου διαβεβαίωσε τους δημοτικούς του συμβούλους ότι θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια ανεξαρτήτως αν τον στηρίξει ή όχι η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, ο πλανητάρχης Γ. Πατούλης απειλεί να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παχατουρίδη. 

ΣΤΗΝ Κηφισιά

Οι ανωτέρω όμως εξελίξεις, όπως φαίνεται, έχουν επιφέρει μια «πολιτική» αναστάτωση και αγωνία στο στρατόπεδο της Δημοτικής Παράταξης του κ. Νίκου Χιωτάκη, κατά πόσον:

(1) ο ίδιος θα βάλει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο της Κηφισιάς!….ή θα περιμένει να δει τι μέλλει γενέσθαι με τον φίλο του κ. Γ. Πατούλη. 

(2) θα αποφασίσει ο ίδιος, να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα του για την δημαρχεία Κηφισιάς και να ακολουθήσει τον κ. Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, οπόταν θα αναζητηθεί Νέο Πρόσωπο για να ηγηθεί και να ανανεώσει την Δημοτική Παράταξη του.

Οψόμεθα……

Πάντως, εκείνο που παρατηρείτε είναι πως σε όλες της Δημοτικές Παρατάξεις αναζητούν τους υποψήφιους Δημάρχους ή Δημοτικούς Συμβούλους, από το σημερινό ή το περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι διαθέτουν αρκετές γνώσεις και εμπειρίες.

ΣΤΗΝ Ήπειρο, τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ εγκατέλειψαν τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και έχουν προσχωρήσει στην αντάρτικη υποψηφιότητα του Σπύρου Ριζόπουλου με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΣΤΗΝ Πελοπόννησο, ο Πέτρος Τατούλης έχει τη στήριξη των τοπικών στελεχών της ΝΔ ενώ η Πειραιώς έχει δώσει το χρίσμα στον Παναγιώτη Νίκα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ αντιμετωπίζει η ΝΔ και με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώ τα μαντάτα για τη Θεσσαλία δεν είναι και τόσο καλά.

Βραχυκύκλωμα στη Νέα Δημοκρατία

ΕΝΑ απέραντο μπάχαλο επικρατεί με τους υποψήφιους της ΝΔ στις αυτό-διοικητικές εκλογές.

ΣΤΗΝ περιφέρεια της Αθήνας τα πράγματα έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ που οι αρμόδιοι της Πειραιώς σηκώνουν τα χέρια ψηλά. 

ΤΟ πρόβλημα στην Πειραιώς εντοπίζεται στο χρόνο των εκλογών. Γιατί αν τον Μάιο γίνουν μόνο αυτό-διοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να υποστεί ήττα και να χάσει τη δυναμική που της έδωσαν τα ψεύτικα γκάλοπ.

ΜΕ δεδομένο ότι οι επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ στις αυτό-διοικητικές εκλογές είναι για κλάματα και στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι πολύ χαλαρή, ο κίνδυνος ενός στραπάτσου είναι υπαρκτός.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ στην Πειραιώς τρέχουν και δεν φτάνουν και αρχίζουν περιοδείες στις περιοχές που εκδηλώνονται αντάρτικα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here