Δήμαρχοι και Aπομιμήσεις…

0
169

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο πλέον εμβληματικός Δήμαρχος της Ελλάδας. Όχι μόνον επειδή εφέτος κλείνει συνολικά 21 χρόνια στο τιμόνι της πόλης.

Αλλά επειδή είναι ο Δήμαρχος που κατάφερε να «μεταμορφώσει» έναν από τους δυσκολότερους και πλέον υποβαθμισμένους Δήμους της Ελλάδας, σε πραγματικό μοντέλο ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής, αλληλοσεβασμού, αισθητικής.

Κυρίως όμως έχει δώσει μαθήματα υπεράσπισης της Εθνικής Μνήμης λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την αλήθεια και υπηρετώντας την Εθνική ενότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης εκλέγεται με τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά, από την πρώτη Κυριακή, εδώ και δεκαετίες, απόδειξη ότι πραγματικά ενώνει.

Όπως ήταν επόμενο, κάθε πετυχημένο «Μοντέλο» επισύρει πλήθος απομιμήσεων!…

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος προσπαθεί ασθμαίνοντας να μιμηθεί τον Δήμαρχο Περιστερίου, καταλήγοντας όπως είναι επόμενο σε παταγώδεις αποτυχίες.

Μπορεί κάποιες από αυτές να προκαλούν γέλιο, κάποιες άλλες όμως προσβάλλουν βάναυσα και με τρόπο απαράδεκτο ακόμα και τις Εθνικές μας μνήμες.

Ουδείς για παράδειγμα θα εγκαλούσε τον Μώραλη επειδή προσπάθησε να μιμηθεί το εκπληκτικό Citroen 2CV το οποίο ο Παχατουριδης μετέτρεψε σε ανθόκηπο, με το αποτέλεσμα να μοιάζει με «νεκροταφείο λουλουδιών και οχημάτων». Εκτός εάν ο Μώραλης ήθελε να απεικονίσει ένα στιγμιότυπο «νεκρής φύσης»

Το μνημείο του Δήμου Περιστερίου για την Γενοκτονία των Ποντίων.Το μνημείο του Δήμου Περιστερίου για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Το μνημείο όμως που έστησε ο Δήμαρχος Πειραιά για την Ποντιακή Γενοκτονία, δεν προκαλεί γέλιο, αλλά θλίψη. Σε αντίθεση με το αντίστοιχο μνημείο της Ποντίας Μάνας στο Περιστέρι, μάλλον προσβάλλει τις μνήμες των εκατοντάδων χιλιάδων μαρτύρων και ηρώων…

Δήμαρχοι και απομιμήσεις…

Το «μνημείο» Γιάννη Μώραλη για την Ποντιακή Γενοκτονία.

Αναμενόμενες οι «απομιμήσεις», όχι όμως με τα Ιερά και τα Όσια. Η Γενοκτονία δεν είναι μουσείο μοντέρνας τέχνης!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here