ALERT: Στο «κόκκινο» το Προσφυγικό!

0
1240

Δήμαρχος Χίου Καρμαντζής: «Μας είπαν ότι τα νησιά θα απελευθερωθούν με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας».

Γενική απεργία στα νησιά του Αιγαίου: Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Καρμαντζής της Ν.Δ. ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ στις 22/01/20 όπου για την αυριανή κινητοποίηση δήλωσε «Αυτό το οποίο διατρανώνουμε είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, είναι τα υπεσχημένα προεκλογικά της Νέας Δημοκρατίας» και συνέχισε «η παρούσα όμως κυβέρνηση είχε εξαγγείλει προεκλογικά αποσυμφόρηση των νησιών άμεσα και το άμεσα ήταν εδώ και τώρα. ήταν η ασφαλέστερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με ότι αυτό συνεπάγεται και φυσικά γρήγορη καταγραφή και επιστροφή στην Τουρκία. Το μήνυμα ήταν ότι τα νησιά θα απελευθερωθούν με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας»

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Καρμαντζής της Ν.Δ.

Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που βλέπουν όλο και περισσότερους μετανάστες να παραμένουν στα νησιά τους, χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες, ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση των περιοχών τους και το κλείσιμο των ακατάλληλων δομών φιλοξενίας.

Για παράδειγμα την Σάμου οι κάτοικοι καλούνται να πάνε μαυροφορεμένοι στη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης. 

«Απαιτούμε να προστατέψετε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μας δώσετε πίσω το νησί μας» συμπληρώνει μήνυμα αφίσας, που τυπώθηκε από επαγγελματικούς συλλόγους.

Μία μέρα αργότερα, την Πέμπτη (23/01/20) οι Δήμαρχοι του όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Υ.Γ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη.

Υ.Γ.1.  «Προσφυγικό χάος στα ελληνικά νησιά».

Υ.Γ.2. Διαδηλώσεις και πορείες σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο για το μεταναστευτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here