Δήμος Κηφισιάς: Σε εφαρμογή από την Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

0
494

Σε παραγωγική λειτουργία (μέσω του Portal του Δήμου) δίνεται από την Δευτέρα 18/03/19 στο Δήμο Κηφισιάς το Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών σε Δημότες.

Η αυθεντικοποίηση του χρήστη μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

– Μέσω κωδικών Taxisnet

– Μέσω φυσικής παρουσίας (άπαξ) στο Δημαρχείο όπου υπάλληλος θα ελέγχει τα στοιχεία ταυτότητας του και θα τον αυθεντικοποιεί.

Η αυθεντικοπιοίηση μέσω Taxisnet γίνεται στα πλαίσια της Διαλειτουργικότητας των Συστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και είναι απόλυτα ασφαλής και γρήγορη διαδικασία διότι επιτρέπει στο Δημότη να καταθέσει ηλεκτρονικά την αίτηση από το σπίτι του χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στις υπηρεσίες του Δήμου (και να παραλάβει τη βεβαίωση ή το πιστοποιητικό πάλι στο σπίτι του, ταχυδρομικά).

Η εφαρμογή απομακρυσμένης αίτησης για βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά δικαιολογητικά είναι μια καινοτόμα δράση.

Η Κηφισιά είναι ο πρώτος Δήμος της Αττικής που παρέχει αυτήν την σημαντική υπηρεσία προς τους δημότες, κάνοντας σημαντικά βήματα για την πάταξη της γραφειοκρατίας, γεγονός που αποτελεί πάγια μέριμνα του Δημάρχου Γ. Θωμάκου.

Η δράση συντονίστηκε από την υπεύθυνη για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Αντιδήμαρχο κ. Ζέτη Κασιμάτη σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.

Η εφαρμογή αποκτήθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, καθώς υπήρξε χορηγία της εταιρίας Public OTA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here