Δίκη Siemens – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ του Βουρλούμη δίνει στεγνά τον Σημίτη πίσω από τα μαύρα Ταμεία.

0
237

Προς την Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη «έδειξε» ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης, για την απόφαση σύναψης των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΤΕ και Siemens κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens.

«Η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ. Σε αυτό συμμετείχε όλη η τότε κυβέρνηση. Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων ήταν υπεύθυνος ο ΟΤΕ και οι σύμβουλοί του», είπε – χαρακτηριστικά – ο κ. Βουρλούμης.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ την περίοδο 2004-2010 απαντούσε στην πλειοψηφία των ερωτήσεων «δεν γνωρίζω, αυτά συνέβησαν πριν από εμένα» καθώς η προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και Siemens υπεγράφη το 1997 και εκείνος ανέλαβε το 2004.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, ο κ. Βουρλούμης ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε προσπάθησε κάποιος να τον επηρεάσει σε θέματα προμηθειών και παραδέχθηκε ότι όταν κάποιος είναι επικεφαλής του ΟΤΕ…..

«μπορεί να σε πάρει κάποιος υπουργός και να σου πει κάτι. Είχαμε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών για διάφορα θέματα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ο τότε υπουργός Μεταφορών μου ζήτησε να παραιτηθώ και εγώ αρνήθηκα».

Ο κ. Βουρλούμης απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας είπε ότι τον είχαν επισκεφθεί οι συγκατηγορούμενοί του Χριστοφοράκος και Μαυρίδης 2-3 φορές στο γραφείο του για τεχνικά ζητήματα. «ο κ. Μαυρίδης είχε έρθει για τον δορυφόρο του ΟΤΕ. Θυμάμαι τότε είχαμε μια διαφωνία επ’ αυτού».

Οι συνεχής απόκριση «δεν γνωρίζω» του κ. Βουρλούμη προκάλεσε αρκετές φορές το μειδίαμα της εισαγγελέως, ενώ «εκνεύρισε» την έδρα αλλά και τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Χαρακτηριστική ήταν η στιχομυθία με μια εκ των συνέδρων…..

ΣΥΝΕΔΡΟΣ: Γιατί το συνολικό τίμημα είναι κατά ένα τρίτο υψηλότερο από τις προγραμματικές συμφωνίες;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μπορεί να υπάρξει απόκλιση σε μια συμφωνία από συμπληρωματικές παραδόσεις υλικών. Δεν ξέρω.
Σ: Πολλά δεν γνωρίζετε… Όταν υπάρχει απόκλιση κατά 1/3 του συνολικού τιμήματος δεν ξέρετε αν έχει ενημερωθεί ο υπουργός;
Μ: Θα έπρεπε να το ξέρω αλλά δεν….
Σ: Είχατε δικαστεί και εσείς για μια υπόθεση που αφορούσε απόκλιση….
Μ: Για τη περίπτωση της Siemens δεν ξέρω ποιοι και γιατί ενέκριναν αυτή την αύξηση. Δεν έχω στοιχεία και δε μπορώ να απαντήσω.

{videobox}d8_adqaACfs{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here