Δίωξη-βόμβα κατά Μαρινάκη!……του Γιάννη Ντάσκα.

0
386

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το μήνυμα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν σαφές.

Η Αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration), η Αμερικανική Επιτροπή για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, τον είχε στο στόχαστρο αρχικά και στη συνέχεια με στοιχεία έρευνας για την υπόθεση του πλοίου ΝOOR 1 δηλαδή το πλοίο με τους 2,1 τόνους ηρωίνης.

Η υπηρεσία αυτή έχει, όταν χρειάζεται τη δύναμη της αμερικάνικης κυβέρνησης, η οποία σπεύδει όταν χρειάζεται και μια απλή ματιά στο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με πραγματικά πρόσωπα (αμερικανό πρεσβευτή, στρατηγούς Αστυνομίας, προέδρους δημοκρατίας κλπ) για την υπόθεση του διαβόητου Εσκομπάρ έφτανε για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει.

Μια ματιά στην Κολομβία, τον Παναμά, το Μεξικό, αλλά και στην Ελλάδα διαφωτίζει.

Στην αμερικάνικη αυτή υπηρεσία πήγε αμέσως μετά την αποστρατεία του ο στρατηγός της Αστυνομίας Γιάννης Ραχωβίτσας, περίφημος για τους εφοπλιστές που έπιασε στο παρελθόν με τόνους ηρωίνης και την συνεργασία αμερικανικών, ισραηλινών και ευρωπαϊκών Αστυνομιών.

Οι άνθρωποι γύρω από τον μεγαλοεφοπλιστή δεν κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος και αυτό φαίνεται από όσα ακολούθησαν με αυτούς πρωταγωνιστές και τα οποία κινήθηκαν προς την επίδειξη δύναμης, δηλαδή στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που θα έπρεπε και νομικά και επιχειρηματικά κλπ κλπ.

Άλλο που δεν θέλουν οι υπηρεσίες αυτές, για να φαίνεται ότι υποχωρούν, ότι μάλλον θα αποσυρθούν και στο τέλος τα «τρυγόνια» όχι μόνο να είναι περισσότερα, αλλά και το αδιαμφισβήτητο αξίωμα «ουδείς ένοχος πριν την αμετάκλητη καταδίκη» να εξασθενεί, τουλάχιστον επικοινωνιακά.

Μέχρι πριν λίγους μήνες φαινόταν ότι τελικά δεν θα ακουμπήσει τον μεγαλοεφοπλιστή η υπόθεση αυτή και φαινόταν να επικρατεί η άποψη ότι δεν υπάρχουν εν τέλει στοιχεία και αποδείξεις. Αυτό φαινόταν όμως. Και στους πολλούς είναι η αλήθεια.

Όμως πόρρω απείχε από την πραγματικότητα που έβλεπαν οι λίγοι. Και έβλεπαν ότι έρχεται θύελλα. Πριν μήνες, όσοι «καταλαβαίνουν» είχαν πεποίθηση ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη γραμμή και τακτική και προσπάθησε να διορθώσει όσα εγκληματικά έκαναν οι συνεργάτες του κινούμενοι στην προηγούμενη γραμμή.

Όμως τα τεράστια νομικά εγκλήματα ανθρώπων που κινήθηκαν δίπλα του είχαν πάρει το δρόμο τους και τους τελευταίους μήνες φαινόταν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης περίμενε τη θύελλα.

Προσπάθησε να πάρει αποστάσεις και από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της οποίας επικοινωνιακά και στρατηγικά «τον πήραν στο λαιμό τους».

Ποτέ σχεδόν δεν απάντησε(αυτό έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή) στις πολλές δηλώσεις βουλευτών στη Βουλή και εκτός αυτής, οι οποίες τον φωτογράφιζαν ή τον ενέπλεκαν ευθέως στο ναρκόπλοιο.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Άμυνας έπαιρναν θριαμβευτική ευρωπαϊκή στήριξη στις Βρυξέλλες, ενώ ο γνωστός ως «πολύ σκληρός» αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα (στην Άγκυρα δεν υπάρχει…) εμφανίζεται κάθε μέρα λέγοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα χωρίς αστερίσκους…

Την ώρα που ο πρωθυπουργός παίρνει πολυσήμαντη νέα πρόσκληση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφτεί τη Ρωσία, όπου προφανώς θα συζητηθεί και το θέμα Σαββίδη και τα ελληνοτουρκικά, όχι αρνητικά…

Την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στα Σκόπια και δηλώνει ταυτόχρονα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «η Ελλάδα έχει τη στήριξη της Δύσης και δεν βιάζεται για λύση, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα και το όνομα»…….

Την ώρα αυτή η Εισαγγελέας Πειραιά κ. Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, του…..δικηγόρου του και ενός συνεργάτη του για τους τόνους ηρωίνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα που παρουσίασε υπερήφανα η αμερικανική υπηρεσία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση κι αφού πρώτα είχε λάβει εξηγήσεις, τόσο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και από συνεργάτες του τους οποίους είχε καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτοι, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών.

Η κ. Τζίβα έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο αναφέρει αναλυτικά όλες τις ενδείξεις που είχε στην κατοχή της και δικαιολογούν την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν η διερεύνηση χρηματικών εμβασμάτων που φαίνεται πως είχαν φύγει από εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη και συνεργατών του προς εταιρείες εμπλεκομένων στην υπόθεση της διακίνησης του λευκού θανάτου μέσω του Noor 1.

Η ομάδα

Για την υπόθεση η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά ακόμα και τους Ν. Συν., πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, τον δικηγόρο Πειραιά Β. Μπ. και τον ναυτασφαλιστή Η. Τα….

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Όσοι είχαν προβλέψει ότι το καλοκαίρι του 2018 το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό στο ποδόσφαιρο και στα ΜΜΕ της Ελλάδας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here