Δεκάδες ηγέτες στο Ισραήλ για το 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα.

0
423

Περισσότεροι από 45 ηγέτες από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κρατών αλλά και βασιλείς δίνουν το παρόν στην Ιερουσαλήμ για το πέμπτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα που άρχισε στις 23/01/20.

Παράλληλα είναι μια τελετή μνήμης για την 75η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, του χειρότερου στρατοπέδου θανάτου των ναζί. Το Ισραήλ ελπίζει ότι οι εκδηλώσεις θα τιμήσουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος και παράλληλα θα δημιουργήσουν ένα αραγές μέτωπο κατά του αντισημιτισμού.

Σε αυτό το πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ρίβλιν:

«Ελπίζω και προσεύχομαι ότι από εδώ το μήνυμα θα μεταδοθεί σε κάθε χώρα στην γη και ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα μείνουν ενωμένοι στην μάχη κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του εξτρεμισμού».

O πρόεδρος του Ισραήλ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις το ενδιαφέρον στρέφεται στις συναντήσεις που γίνονται στο περιθώριο και στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου που λέγεται ότι αναζητά στήριξη κατά του Ιράν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Η πρώτη από τις δύο τελετές μνήμης στο Άουσβιτς έγινε στην Ιερουσαλήμ με τους εκπροσώπους των συμμάχων του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου αλλά και της Γερμανίας.

«Είναι, πρώτα από όλα, μια τελετή μνήμης και αυτό δεν πρέπει να αποκλείει ότι μιλάμε για τα καθήκοντά μας, την ευθύνη μας σήμερα, για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και του μίσους» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Το Άουσβιτς ήταν το μεγαλύτερο από έξι στρατόπεδα εξόντωσης που διοικούσαν οι Ναζί. Οι ηγέτες και επιζώντες της ναζιστικής θηριωδίας θα αποτίσουν φόρο τιμής στα 6 εκατομμύρια Εβραίους που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Δεκάδες ηγέτες στο Ισραήλ για το 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ…ανάμεσά τους και ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here