Δεσμεύεται η περιουσία του Φώτη Μπόμπολα!

0
187

Τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα διέταξε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου.

Η εντολή δόθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου πλούτου καθώς στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν, για διάφορα έτη, αναντιστοιχίες ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος θα τα αξιολογήσει και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απιστία και ηθική αυτουργία στην πράξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος στελεχών τραπεζών και του επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα για τα δάνεια του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

Υ.Γ. Σε καταγγελία οµολογιακού δανείου της εκδοτικής «Πήγασος» είχε προχωρήσει πριν λίγες ημέρες η Εθνική Τράπεζα καλώντας τoν όµιλο της οικογένειας Μπόµπολα «όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του δανείου αυτού οφειλών, ύψους 77.857.720,56 ευρώ».

Πρόκειται για ακόµη ένα βαρύ πλήγµα για το άλλοτε κραταιό µιντιακό μαγαζί (µε απροσδιόριστες εξελίξεις), καθώς σε αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί νωρίτερα και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατήγγειλε τρία δάνεια, συνολικού ύψους 38,4 εκατ. ευρώ, που δεν εξυπηρετούντο.

Από αυτά, τα 31,18 εκατ. αφορούσαν σε δάνειο της «Πήγασος», τα 2,94 εκατ. σε δάνειο της «Άνωσης» και 4,37 εκατ. σε δάνειο του «Έθνους».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here