Δημοπρατείται το Αστικό Πάρκο στο Τρίγωνο Εθνικής Αντίστασης στην Νέα Ερυθραία.

0
314

Δημοπρατείται από τον Δήμο Κηφισιάς με διαγωνισμό και με το σύστημα προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή το έργο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, συνολικής δαπάνης 5.781.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και εκκρεμούσε να εκδοθεί η οικοδομική του άδεια προκειμένου να μπει σε φάση δημοπράτησης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, χρειάστηκε προηγουμένως νέα απόφαση για την κύρωση της πράξης εφαρμογής από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η προηγούμενη του 2001, υπογεγραμμένη από τον τότε Αντινομάρχη είχε ακυρωθεί έπειτα από δικαστική προσφυγή κατοίκων και εκκρεμούσε επίσης.

Το συνολικό κόστος της περιβαλλοντικής παρέμβασης για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου στην περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης θα καλυφθεί στο σύνολό του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Με το έργο αυτό ο Δήμος Κηφισιάς επιδιώκει τη βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 305 της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με τη δημιουργία αστικού πρασίνου και χώρων περιπάτου και αναψυχής.

Πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης 29.945τ.μ., επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, αναξιοποίητο σήμερα, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει χώμα και λίγα δέντρα διάσπαρτα. Τα πεζοδρόμια είναι αδιαμόρφωτα, ενώ τον χώρο συμπληρώνουν δύο γήπεδα μπάσκετ και μίνι ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την προμελέτη θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκια και πέργκολες, υδάτινα στοιχεία, όπως ρυάκια με νερό και σιντριβάνια. Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή μικρού υπαίθριου θεάτρου, η επέμβαση και ανακατασκευή των υφιστάμενων γηπέδων, υπαίθριο σκάκι με πλάκες μαρμάρου, πίστα για σκέιτινγκ από ξύλινο δάπεδο, η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων φωτοβολταϊκών στοιχείων, τοποθετημένων σε ιστούς κατάλληλου ύψους για την άρτια λειτουργία του χώρου και την εξοικονόμηση ενέργειας, χώροι στάθμευσης, ενώ θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ΑΜΕΑ.

Η προμελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια υπέβαλλε τη συγκεκριμένη πρόταση για χρηματοδότηση του έργου, στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007-2013 «Ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας» που επιδιώκει να δώσει λύσεις σε προβλήματα όπως η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων.

Τα προτεινόμενα έργα είναι έργα αισθητικής, περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής βελτίωσης του χώρου επέμβασης. Οι παιδικές χαρές, οι επεμβάσεις, οι ανακατασκευές των υφιστάμενων χώρων αθλοπαιδιών και όποιες άλλες λειτουργίες προτείνει ο μελετητής, θα ευνοούν τη συγκέντρωση διαφορετικών ομάδων και χρηστών, ενώ η κατασκευή των βοηθητικών κτισμάτων θα υποστηρίζει τη λειτουργία του χώρου.

Η τοποθέτηση των πάσης φύσεως κατασκευών στο χώρο δεν είναι δεσμευτική για το μελετητή, ενώ θα είναι ελεύθερος, αν αυτό εξυπηρετεί την αρχιτεκτονική του πρόταση, να προτείνει επιπλέον χρήσεις ή και άλλες διαμορφώσεις. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here