Δημοσκόπηση Κάπα Research: Η «ψαλίδα», η νεοναζιστική προπαγάνδα και το Μακεδονικό!

0
278

Πλήρης επιβεβαίωση των μυστικών δημοσκοπήσεων, που είχε φέρει στο φως το olympia.gr, ότι έκανε στις μεγάλες περιφέρειες ο Μητσοτάκης μήπως και παραιτηθούν οι βουλευτές του για να προκαλέσει εκλογές αλλά τα αποτελέσματα τον πάγωσαν, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει στις 08/07/2018 το «Έθνος» και αφορά την Αττική!

Όσο αφορά τώρα την εν λόγω δημοσκόπηση στην ίδια εφημερίδα:

«Η κρίση προκλήθηκε από τη διαφθορά την περίοδο της Μεταπολίτευσης» δηλώνει το 73% των ερωτηθέντων που συμμετείχε στη μεγάλη δημοσκόπηση της Κάπα Research, σε δείγμα 10.000 ψηφοφόρων, για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής».

Παράλληλα, το 30% θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και χειρίστηκε σωστά τη ρύθμιση του χρέους, έναντι 16% για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων, ενώ το 30% έχει θετική άποψη.

Πάντως, το 58% πιστεύει ότι η συμφωνία θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στη Βουλή (το 31% εκτιμά ότι θα καταψηφιστεί), αν και το 56% πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το 37% εκφράζει διαφορετική άποψη.

Ακόμη, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα διατηρήσει τη συμφωνία, ενώ το 23% πιστεύει ότι θα την επαναδιαπραγματευτεί.

Οι ακραίες απόψεις και η νεοναζιστική προπαγάνδα

Παράλληλα, το 18% εμφανίζεται να συμφωνεί με το κάλεσμα σε πραξικόπημα από τον πρώην βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε ζητήσει να παρέμβει ο στρατός και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας (δηλώσεις που ανακάλεσε μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του). Το 72% των ερωτηθέντων διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Επίσης το 45% συμφωνεί με την άποψη ότι όσοι είναι υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό είναι προδότες, ενώ το 48% διαφωνεί.

Η συμφωνία του Eurogroup

Στο πεδίο της οικονομίας, το 46% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ το 32% την αξιολογεί θετικά.

Πιο συγκεκριμένα, το 36% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το 47% την αξιολογεί αρνητικά για τη ρύθμιση του χρέους.

Επιπλέον, το 43% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 30% εκτιμά ότι θα παραμείνει στάσιμη και το 25% ότι θα βελτιωθεί.

Το 50% κατά των πρόωρων εκλογών

Τέλος, το 48% επιθυμεί να γίνουν τώρα πρόωρες εκλογές, ενώ το 50% δεν επιθυμεί αυτή την εξέλιξη.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 23,3%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή (8,7%) και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής (6,9%), ΚΚΕ (5,7%), Ένωση Κεντρώων (2,6%) και ΑΝΕΛ (2%).

ΔΕΙΤΕ την Δημοσκόπηση Κάπα Research για το «Έθνος της Κυριακής» αναλυτικότερα ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here