Δημοσκόπηση: Καταρρέει η εικόνα της Κυβέρνησης…ιδιαίτερα για όσους δεν βλέπουν τηλεόραση.

0
574

Με εντυπωσιακό τρόπο μειώνεται, συγκριτικά με τις προηγούμενες μετρήσεις ανίχνευσης της κοινής γνώμης, η συνολική ικανοποίηση των πολιτών σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έρευνα της Prorata.

Το 5ο πανελλαδικό κύμα μετρήσεων της Prorata με θέμα «Στάσεις και Αντιλήψεις απέναντι στη διαχείριση του Covid-19 και των συνεπειών του», καταδεικνύει την πλήρη μεταστροφή της πλειοψηφίας των πολιτών σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και την Κυβερνητική διαχείριση στους κρίσιμους τομείς, όπως η Οικονομία, το ΕΣΥ και ο Τουρισμός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφορά που διαπιστώνεται με βάση το πως ενημερώνεται κανείς για τις εξελίξεις μεταξύ της Τηλεόρασης και των Social Media, επιλογή που φαίνεται πως επηρεάζει με καταλυτικό τρόπο τη στάση απέναντι σε όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Ενδεικτικά, μεταξύ όσων ενημερώνονται καθημερινά από τη τηλεόραση το 64% αξιολογεί θετικά τη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, ενώ μεταξύ όσων δεν ενημερώνονται ποτέ από το συγκεκριμένο μέσο οι θετικές αξιολογήσεις αγγίζουν μόλις το 21%.

Ειδικότερα:

Ενώ προς τα τέλη Μαΐου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (71%) αξιολογούσε θετικά την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, η εικόνα σήμερα έχει αντιστραφεί πλήρως, με το (52%) να την αξιολογεί αρνητικά και μόλις το (47%) θετικά.

Παράλληλα, ανιχνεύεται ραγδαία μεταβολή και σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες μετρήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει πλέον ότι το αποκλειστικό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει το κράτος (51%), άποψη την οποία κατά τη μέτρηση του Μαΐου συμμερίζονταν μόλις το 29%.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Η δημοσκόπηση της Prorata στο Kontra24: Τηλεόραση vs Κοινωνικά Δίκτυα.

Η εικόνα του «Μωυσή-Σωτήρα» που θέλησε να διαμορφώσει η Κυβέρνηση για τον πρωθυπουργό,  άρχισε  να θολώνει…

Η 5η έρευνα  της Prorata «στην εποχή του κορωνοϊού» δείχνει ανατροπή των απόψεων της κοινής γνώμης για την πολιτική της Kυβέρνησης και στα τρία μεγάλα μέτωπα: Της Πανδημίας, Της Οικονομίας, Των Ελληνοτουρκικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here