Δημοσκόπηση Κόλαφος για Μητσοτάκη-Ο πρωθυπουργός λυγίζει από το βάρος της πανδημίας.

0
346

Είναι ενδεικτικό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Open μέσα από την οποία είναι εμφανής η δυσαρέσκεια της κοινωνία για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας, κυρίως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση των ποσοστών τους – σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco – με αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στο 9,7%, η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019.

Από την απώλεια των δύο κομμάτων φαίνεται να επωφελείται το Κίνημα Αλλαγής που σημειώνει άνοδο 3,3%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, το 32% τον «κανέναν» και 6% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις φαίνεται ότι θα είναι η εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ως προς την καταλληλότητα με βραχεία κεφαλή του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ»…ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

Στην ερώτηση: «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας»αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%.

Αναφορικά με το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΚΙΝΑΛ: Ο ακέφαλος καβαλάρης!

Το  ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει ακέφαλο, δίχως ηγέτη, ρε παιδιά…μόνο από Έλληνες δημοσκόπους τέτοια ταχυδακτυλουργικά!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here