Δημοσκόπηση της ALCO στο ΟΡΕΝ TV: Βατερλό για βασικούς ισχυρισμούς της Κυβέρνησης!

0
418

Η σημερινή δημοσκόπηση της ALCO στο ΟΡΕΝ είναι πραγματικό Βατερλό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του.  Και είναι λάθος να μένουμε απλώς στους αριθμούς της πρόθεσης ψήφου.

Αλλά και αν μείνουμε στους αριθμούς ναι μεν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 14 μονάδες (37,3% με 23,3%) πλην όμως το σύνολο των αναποφασίστων (12,8%) και εκείνων που λένε ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα (5,8%) είναι πολύ μεγαλύτερο από τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.  Πράγμα που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως αναστρέψιμη.

Ας έρθουμε όμως στα σπουδαιότερα μεγέθη της δημοσκόπησης της ALCO που δείχνουν την κατάρρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πρώτον,  η εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2020 ήταν 49% και τώρα είναι μόλις στο 42%.  Ενώ ο «κανένας» από 25% που ήταν τον Ιούλιο έχει πάει στο 31%. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο «Μωυσής» γίνεται «Ραμσής» που πνίγεται στην «Ερυθρά Θάλασσα» της ανικανότητάς του.  Πέραν του ότι την Ελλάδα πλήττουν ήδη οι «πληγές του Φαραώ»!

Δεύτερον, και αυτό είναι το σπουδαιότερο, τον Μάιο του 2020 η ικανοποίηση από τα μέτρα του Μητσοτάκη για την πανδημία ήταν στο 84% ενώ τα αρνητικά του ήταν μόλις 15%.  Σήμερα η ικανοποίηση έχει καταρρεύσει στο 43% και η δυσαρέσκεια έχει αγγίξει το 49%!!!  Η ανατροπή της τάσης της κοινωνίας απέναντι στον Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ας έλθουμε τώρα στη στάση του Μητσοτάκη για τα εμβόλια, που έσπευσε να ακολουθήσει από την αρχή την ευρωπαϊκή γραμμή. Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να έχουμε αγοράσει εμβόλια με διμερείς συμφωνίες από Ρωσία και Κίνα η απάντηση είναι ΝΑΙ 67% και ΟΧΙ 14%!!!

Δηλαδή η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει επιδεικτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το να μένει «αιχμάλωτος» σε μια ανεύθυνη και αναποτελεσματική Ευρωπαϊκή πολιτική.

Και το κερασάκι στην τούρτα:  Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ποντάρει στη λογική του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις.  Η απάντηση της ALCO σε αυτό το ερώτημα είναι ότι συμφωνεί με τον Μητσοτάκη το 33% ενώ διαφωνεί το 50%!!!

Όλα αυτά τι αποδεικνύουν;

Ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει.  Μήνα το μήνα η κατάρρευση θα συνεχίζεται όταν τα αποτελέσματα της Οικονομίας θα δείξουν την καταστροφή ιδίως για την μέση κοινωνική τάξη.

Και τότε τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ θα είναι τα πρώτα που θα τρέχουν να συρθούν πίσω από την αλήθεια αφήνοντας στον Κυριάκο τους «ύμνους» του παρελθόντος χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Τότε θα τρέχουν να «γλύψουν» τα νέα αφεντικά τους!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here