Δημοσκόπηση του OPEN: Μειώνεται η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ-Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια και καλάθι του νοικοκυριού.

0
221

Σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η Δημοσκόπηση της Εταιρίας MRB που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, με την Πόπη Τσαπανίδου.

Συγκεκριμένα η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά βλέποντας, όμως τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται στο 6,1% από το 6,8% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Ποσοστά στην πρόθεση ψήφου

ΝΔ 29,1%

ΣΥΡΙΖΑ 23%

ΠΑΣΟΚ 11,5%

ΚΚΕ 5%

Ελληνική Λύση 4,5 %

Μέρα25 3%

Ποσοστά με αναγωγή

ΝΔ 30,4 %

ΣΥΡΙΖΑ 24,1%

ΠΑΣΟΚ 12%

ΚΚΕ 5,2%

Ελληνική Λύση 4,7 %

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες ενώ με η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού δεν θα βοηθήσει αισθητά στην αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών.

Παράλληλα, η υπόθεση Πάτση φαίνεται να έχει δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση καθώς οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα, ενώ το 65,6% θεωρεί ότι η ΝΔ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here