Δημοσκόπηση Interview: Βουτιά κάτω από το 30% για τη ΝΔ!

0
138

-Κοντά στο όριο του στατιστικού λάθους η ψαλίδα!…

Μεγάλος ηττημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολιτικές και όχι «Ατομικές» ευθύνες αναζητούν οι πολίτες.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης:

Δημοσκόπηση Interview: Βουτιά κάτω από το 30% για τη ΝΔ - Κοντά στο όριο στατιστικού λάθους η ψαλίδα

Μετά τη Marc, μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας 10 ημέρες μετά την Eθνική Tραγωδία των Τεμπών, η οποία βρίσκει τη ΝΔ «βαριά τραυματισμένη», καθώς την εμφανίζει να έχει πέσει 2 μονάδες κάτω από το φράγμα του 30%.

Ο λόγος για την έρευνα της Interview που έγινε για λογαριασμό της POLITIC και διενεργήθηκε το διάστημα από 6 Μαρτίου έως 9 Μαρτίου.

Δημοσκόπηση Interview: Μεγάλη "βουτιά" της Ν.Δ. και κλείσιμο της "ψαλίδας" με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Eretikos.gr

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κατακόρυφη «βουτιά» στο 3,6% από 6,7% της προηγούμενης μέτρησης.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 28% (από 33,2%) έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ (από 26,5%).

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 9%, το ΚΚΕ στο 5,5%, η Ελληνική Λύση στο 4,2%, το ΜέΡΑ25 στο 3,5% και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,5%, και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,6%.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Interview, το ποσοστό των αναποφάσιστων εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένο, καθώς από το 9% σκαρφαλώνει στο 15,3%.

Μάλιστα, η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει τάση μείωσης σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, καθώς από το 3,6% μειώνεται στο 3,3%, δηλαδή στη ζώνη του στατιστικού σφάλματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία υπολογίζει το στατιστικό σφάλμα στο +/- 2,6%.

Η εκτίμηση των ερωτηθέντων για την ψαλίδα

Οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι εκτιμούν στο 2,3% τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (από το 4,4% της δημοσκόπησης του Φεβρουαρίου). Η ΝΔ λαμβάνει 28,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πιο ενισχυμένος 26,4%, σε σχέση με το 24,4% της πρόθεσης ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την προσωπική εκτίμηση των ερωτηθέντων, λαμβάνει 11%.

Πολιτικές και όχι «ατομικές» ευθύνες αναζητούν οι πολίτες

Στην ερώτηση «Ποιος έχει την ευθύνη για το δυστύχημα», το 26,6% απαντά «Η κυβέρνηση της ΝΔ», το 20,2% «Οι κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας», και μόλις το 1,5% απαντά «Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» καταρρίπτεται, καθώς μόλις ένας στους δέκα θεωρεί πως την ευθύνη φέρει ο σταθμάρχης. Η πλειοψηφία (41,7%) κρίνει ότι το δυστύχημα οφείλεται στον συνδυασμό όλων των παραπάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here