Δημοσκόπηση MRB: Για πρώτη φορά κάτω από το 30% η ΝΔ-Κλείνει η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ!

0
213

Στο 7,4% διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr.

Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 18 έως 26 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.  Παράλληλα το 77,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ενώ το 75,2% κρίνει αναποτελεσματικά τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια.

Πρόκειται για την πιο «θεαματική» υποχώρηση της ΝΔ από τις εκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%.  Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2021, καταγράφεται κλείσιμο της ψαλίδας κατά 3,6 μονάδες.

Το 77,4% δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες καταγράφεται στη δημοσκόπηση της MRB, στις απαντήσεις που έδωσαν για το εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το 77,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταπεξέλθει ή δυσκολεύεται πάρα πολύ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δηλώνει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα το 72,5% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2019. Αντίστοιχα ποσοστό που είναι πολύ κοντά στο 81,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν, επίσης, ότι δεν τα καταφέρνουν.

Ανεπαρκή τα μέτρα

Το 59,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από όσα μπορούσε να λάβει για να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Είναι ενδεικτικό ότι το 42,8% όσων το 2019 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά που της επέτρεπε η οικονομία και το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο. Το 75,2% θεωρεί τα μέτρα κατά της ακρίβειας μη αποτελεσματικά ή μάλλον μη αποτελεσματικά.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 61,8% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,1%.

Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 68% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 26,3% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες.

Υ.Γ. Κύρτσος για την δημοσκόπηση MRB: Προμήνυμα πολιτικής ανατροπής…

Με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος σχολιάζει τη νέα δημοσκόπηση της MRB που δείχνει μεγάλη υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και δυσαρέσκεια των πολιτών στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος μιλά για προμήνυμα πολιτικής ανατροπής σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε κατήφορο.

Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here