Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό Ράπισμα σε Μητσοτάκη και ΝΔ.

0
242

Άλλη μία δημοσκόπηση δείχνει τη ραγδαία φθορά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη….

Το κυβερνών κόμμα μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,1% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2,2%. Το ίδιο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κερδίζει 1,6%, ενώ και το ΚΙΝΑΛ υποχωρεί κατά 1,7%. Δηλαδή η ψαλίδα κλείνει κατά 2,7 εκατοστιαίες μονάδες μόνο σε ένα μήνα.

Όταν κανείς αναλογιστεί ότι ακόμα και η Opinion Poll καταγράφει τόσο μεγάλη βύθιση γίνεται αντιληπτό πως η φθορά είναι ραγδαία. Το αποδεικνύει και πτώση που έχει υπάρξει σε ένα χρόνο, που είναι 8,5 εκατοστιαίες μονάδες από το 38,6% στο 30,1%. Η τάση αυτή φανερώνει πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτουν με σπασμένα τα φρένα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια για το 65,4% των Ελλήνων, ενώ την τραγική οικονομική κατάσταση αποκαλύπτει η απάντηση στο ερώτημα αν έχει χειροτερέψει ή βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση το 71,4% απαντά πως χειροτέρευσε.

Οι απαντήσεις στα δύο ερωτήματα αποκαλύπτει το τεράστιο μέγεθος του οικονομικού προβλήματος και ότι η φθορά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχιστεί, αφού στον ορίζοντα δεν υπάρχει καμία προοπτική για λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν σημαντικά τα νοικοκυριά.

Πάντως, η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που διενήργησε για τον ιστότοπο mononews.gr, η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις δυνάμεις του κατά 1,6 μονάδες και φτάνει το 21,2%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: ΚΙΝΑΛ 12,5% (14,2%), ΚΚΕ 4,2% (4,7%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,7% (4%), Μέρα25 2,9% (2,6%).

Επίσης οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ συγκεντρώνουν 2,2%, το 3,9% δηλώνει άλλο κόμμα, ένα 2,9% Λευκό/ Άκυρο, το 6,3% αποχή και ένα 9% αναποφάσιστοι.

Ακρίβεια

H Ελληνική κοινωνία ζει στον αστερισμό της ακρίβειας με το πρόβλημα αυτό να επικρατεί πλήρως στην επιλογή των πολιτών με 65,4% (είχαν δυνατότητα δύο επιλογών) ως το βασικότερο όλων.

Αν δε ληφθεί υπόψη ότι ακολουθούν τα θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης με 27,5%, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η ανεργία με 8,3%, γίνεται αντιληπτό το κλίμα που κυριαρχεί και καθορίζει τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες. Στην 3η και 4η θέση βρίσκονται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία του κορωνοϊού με 10,5%.

Στο σύνολο τους τα ευρήματα δείχνουν μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει το μέσο νοικοκυριό στην χώρα και συνιστούν μήνυμα προς την κυβέρνηση. 

Το 1,5% θεωρεί μόλις ότι έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάστασή του και το 26,7 % ότι έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο, το 71,4% δηλώνει ότι έχει χειροτερέψει.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Για τα θέματα που απορρέουν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα ευρήματα αναδεικνύουν θέματα που διχάζουν την ελληνική κοινωνία και δείχνουν έναν πυρήνα της τάξης του 25%-30% που έχει αντιδυτικά αντανακλαστικά, ο οποίος συναντούμενος με ένα τμήμα “μη καθαρής στάσης” παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα.

Το 45,6% θεωρεί ότι την βασική ευθύνη για τον πόλεμο έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ το 35,7% απαντά ότι την βασική ευθύνη έχει η Δύση και το 4,1% η Ουκρανία.

Από τα τρία κόμματα που έχουν καταγγείλει επίσημα την εισβολή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το 35% καταλογίζει την βασική ευθύνη στον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ το 45,8% θεωρεί την Δύση ως βασική υπεύθυνη και το 5,3% την Ουκρανία.

Το 49,2% απαντά ότι η συνταύτιση της χώρας από την πρώτη στιγμή με την Δύση είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας, ωστόσο συγκεντρώνεται ένα 47, 3% που έχει αντίθετη άποψη

Το 69,2% δηλώνει ότι είναι με την Δύση, ενώ το 9,7% ότι είναι πιο κοντά στην Ρωσία. Ωστόσο δεν μπορεί να μην σημειωθεί ότι το 3,4% δηλώνει ότι είναι εξίσου και με τους δύο, ενώ το 14% ότι δεν είναι κοντά με κανένα.

Πηγή: mononews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here