Δήμος Κηφισιάς: ΟΧΙ σε Διχαστικές Τακτικές με τα φυσικά φαινόμενα.

0
370

Ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς:

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ασφαλώς και γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από την κακοκαιρία.

Στη μεγάλη περιβαλλοντική λαίλαπα που πλήττει τα νοικοκυριά με σημαντικές συνέπειες δεν θα ακολουθήσουμε διχαστικές τακτικές καθώς πιστεύουμε πως τα φυσικά γεγονότα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Στο  έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που είδε το φως της δημοσιότητας, αναγνωρίζεται η αποκλειστική ευθύνη του:

«Σε περιπτώσεις επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δέντρων με εναέρια δίκτυα» προκειμένου όπως αναφέρεται στο έγγραφο «να φροντίζουμε (ο ΔΕΔΔΗΕ)  για το κλάδεμα τους».

Επίσης, ζητείται από τα Δασαρχεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων η σχετική άδεια ενώ από τους Δήμους ζητείται η συνεργασία και η υπόδειξη επικίνδυνων σημείων.

Ο Δήμος Κηφισιάς ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ και απέστειλε περίπου 200 έγγραφα-αιτήματα για κλαδέματα δέντρων πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων, μέσα στο 2020.

Ενδεικτικά και προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση επισυνάπτουμε 20 παραγγελίες της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου μας που ΔΕΝ απαντήθηκαν.

Ο Δήμος Κηφισιάς κάθε χρόνο δημοπρατεί εργολαβίες για κοπές και κλαδέματα ψηλών δέντρων που όμως δεν βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Με υπευθυνότητα και με τον ανάλογο σεβασμό προς τους πολίτες και το πράσινο χαρακτήρα του Δήμου μας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Στο παρακάτω link επισυνάπτονται οι 20 παραγγελίες της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου μας, που ΔΕΝ απαντήθηκαν.

https://we.tl/t-xRMCQj0d4p

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here