Διάλογος του Γιώργου Σκορδίλη με το Γιάννη Γρηγοράκο.

0
272

Σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες αλλά και με φορείς της πόλης μας καλεί η κίνηση των τριών Γιώργο Σκορδίλη, Ηλία Νομπιλάκη, Δημήτρη Αγγελίδη με τη διακήρυξή τους που δημοσιεύσανε ευρέως πριν από 15 μέρες.

Επικοινωνήσαμε για το λόγο αυτό με τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και μαθηματικό Γιώργο Σκορδίλη για να μας πει λίγα λόγια γι’ αυτή την κίνηση.

«Ο βασικός λόγος της ενεργοποίησης της δημοτικής ομάδας, επτά μήνες πριν τις εκλογές, η οποία αποτελείται από συνδημότες μας», είπε ο Γιώργος Σκορδίλης, «είναι προκειμένου να βγάλουμε τον κόσμο από την αδράνεια και να προσπαθήσουμε να καταδείξουμε βασικά προβλήματα της πόλης μας, τα οποία δεν μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη της Δημοτικής Αρχής.

Γιώργος Σκορδίλης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 είχαμε μεγάλη αποχή του κόσμου που έφτασε το 40%, ενώ στις επαναληπτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτή την αδράνεια του κόσμου, που στις εκλογές του Μαΐου του 2014 μπορεί να είναι περισσότερη γιατί ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα επιβίωσης και θα βάλει τα δημοτικά σε δεύτερη μοίρα, θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε με τις ανοιχτές συζητήσεις», είπε ο δημοτικός σύμβουλος.

«Θα γίνουν κύκλοι ομιλιών σε όλες τις γειτονιές, είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Το κυριότερο στίγμα της κίνησής μας είναι ότι δεν έχουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις με κανέναν και είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, αρκεί να μη δεσμεύονται από κομματικές ταμπέλες ή πολιτικές που εκφράζουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση που έχει φέρει τη χώρα και την πολιτική αυτοδιοίκηση σε αυτό το χάλι.»

Η τελευταία δήλωση με παραξένεψε λίγο μια και όσο καιρό γνωρίζω το Γιώργο Σκορδίλη, δηλαδή σχεδόν 30 χρόνια, ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκε δύο φορές σύμβουλος με τους συνδυασμούς που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, με πιο πρόσφατη τη δημοτική κίνηση «Πόλη-Φως» της Αγγελικής Συνοδινού, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε τον χειμώνα που πέρασε, ενώ αποχώρησε και από το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν φυσικό ήταν να τον ρωτήσω γιατί αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να πάρω την απάντηση ότι κατά τη γνώμη του δεν αποχώρησαν οι ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ απέδρασε από τις ιδέες και τις θέσεις του.

Μην μπορώντας και μη θέλοντας να κάνει αυτοκριτική και αυτοκάθαρση, αδυνατώντας να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας, σύρθηκε και υιοθέτησε τις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών, παρουσιάζοντάς τες ως λύση σωτηρίας.

Όσον αφορά τι τον οδήγησε σε ρήξη με την επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη-Φως», κα Συνοδινού, απάντησε ότι έχει ήδη αναφερθεί εκτενώς στου λόγους αυτούς στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του αλλά ανέφερε ότι ήταν η επικεφαλής κα Συνοδινού, εκείνη που αυτοβούλως και αυθαίρετα αποφάσισε κάτι πρωτοφανές, να αναστείλει τη λειτουργία του συνδυασμού.

Μια και μιλήσαμε για επικεφαλής τον ρώτησα ποιος ηγείται του νέου σχήματος και απάντησε ότι ιεραρχικά λόγω της εκλογής του ως δημοτικού συμβούλου έχει τεθεί επικεφαλής, όμως αυτό δε σημαίνει ότι στην πορεία δε θα αλλάξουν πράγματα.

«Δεν έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες», δήλωσε «αλλά σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να λύσουμε χρονίζοντα προβλήματα που δεν υπάρχουν στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής».

Σ’ αυτό το σημείο έκανε μνεία στα προβλήματα της πόλης τα οποία θεωρεί πολλά και τα οποία η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να επιλύσει αν τυχόν παρουσιαστούν μπροστά της χωρίς σχέδιο.

«Γι’ αυτό έχουν βγει προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό σε γειτονιές της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, την χωρίς έλεγχο παραχώρηση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα την όχληση των κατοίκων, την επιλεκτική αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικά την πελατειακή πολιτική.

Σκοπός μας είναι να υπάρξει ισόνομη μεταχείριση απέναντι σε όλους τους πολίτες και να μην έχουμε περιπτώσεις όπως την υπόθεση Μαυρομμάτη, όπου τελικά δικαιώθηκε από τα δικαστήρια κλπ.»

Μια και ο Γιώργος Σκορδίλης είναι ήδη στο δημοτικό συμβούλιο και όχι κάποιος απέξω, θέλησα να μάθω ποιο θεωρεί ο ίδιος το σημαντικότερό του επίτευγμα κατά τη διάρκεια της θητείας του και έτσι μίλησε για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για το οποίο έχουμε ήδη ακούσει τα καλύτερα και από τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, όπου γίνονται τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η αποδοχή της πρότασής μου για τη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» στο Δήμο μας και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου από τα θεσμικά όργανα του Δήμου για την υλοποίησή του, αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για την τοπική κοινωνία.

Όλοι μαζί, εθελοντές εκπαιδευτικοί, η κοινωνική υπηρεσία, η ένωση γονέων, συμβάλαμε στο να παρέχει η δομή αυτή υψηλής ποιότητας έργο και να αποτελεί πρότυπο αντίστοιχων προσπαθειών και σε άλλους Δήμους.»

Τελειώνοντας ζήτησα τη γνώμη του σχετικά με το νέο νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και έτσι μου είπε: «Είναι σίγουρο ότι απαιτεί ένα νέο βαθμό ωριμότητας τόσο για τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες όσο και για τους πολίτες.

Πρέπει όμως να τονίσω ότι κανένας νόμος δε θα διώξει τον κίνδυνο απαξίωσης και περαιτέρω συρρίκνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κίνδυνο που δημιουργούν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται.»

Αυτά και άλλα συζητήσαμε σε φιλικό τόνο με τον Γιώργο Σκορδίλη, στα οποία όσο περνάει ο καιρός και θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε περισσότερο αλλά και να του θέσουμε ερωτήματα που θα διατυπώσουν οι αναγνώστες μας.

Γιάννης Γρηγοράκος

{jcomments on}

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here