Διακόπουλος για το «Oruc Reis»: «Ναι, έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε…».

0
488

Εξαιρετικά αποκαλυπτικός ήταν χθες το πρωί Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις…πράξεις του Τουρκικού πλοίου «Oruc Reis» στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Αλέξανδρος  Διακόπουλος  μιλώντας το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως το τουρκικό πλοίο κάνει έρευνες στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του OpenTv:

«Όπως το ξέρουμε όλοι, τo Oruc Reis συνοδεία σχεδόν του τουρκικού στόλου, έχει μπει στην παράνομη navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Το patern ερευνών…».

Εξήγησε ακόμη ότι τις πρώτες ημέρες δεν είχε απλώσει καλώδια, ωστόσο τις επόμενες ημέρες, το πλοίο πραγματοποίησε έρευνες στο βυθό, «μαρκάροντας», όπως είπε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, την περιοχή του.

Μάλιστα ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Αλεξίας Τασούλη εάν έχει κάνει έρευνες απάντησε με μια… βόμβα: «Ναι, έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε!…»

Και συμπλήρωσε εμφατικά:

«Η όλη του κίνηση (πλοίου) τώρα δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πρώτιστός του σκοπός. Έχει απλώσει 1 καλώδιο, όχι 2. Μαρκάρει την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ…»

Παρακάτω ΟΛΟΚΛΗΡΟ το βίντεο από την εκπομπή του OpenTv:

Υ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ισχυριζόταν στον ΑΝΤ1 πως το Oruc Reis δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά στο OpenTv  πως και έρευνες έγιναν και κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις αστειότητες περί «θορύβου» που εμπόδιζε τις έρευνες.

Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής  η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here