Διασυρμός Μητσοτάκη στους Financial Times για τις υποκλοπές: Θέλει να με ρίξει ο Πούτιν!

0
216

Το χαρτί του Πούτιν ετοιμάζεται να παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει το σφυροκόπημα από τα αμερικανικά ΜΜΕ, αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αυτό πλέον τεκμηριώνεται από το άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Financial Times, το οποίο μάλιστα υπογράφεται από την Έλενα Βαρβιτσιώτη, αδελφή του Αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη!

Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Κυβέρνηση περί «Συριζαίων Δημοσιογράφων» που δημοσιεύουν δυσφημιστικά άρθρα για να πλήξουν την Κυβέρνηση…

Το άρθρο κοινοποίησε η ίδια η Έλενα Βαρβιτσιώτη.

Είναι ακριβώς ίδια τακτική που ακολουθεί για να γλιτώσει από τις τεράστιες ευθύνες του για τα πρωτοφανή επίπεδα ενεργειακού πληθωρισμού στην Ελλάδα, ο οποίος καταγράφει σχεδόν διπλάσια μεγέθη από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν σε άρθρο των Financial Times το οποίο υπογράφει η Ελένη Βαρβιτσιώτη, ξεδιπλώνεται ξεκάθαρα αυτή η στρατηγική του Πρωθυπουργού. Στοχοποιεί τη Ρωσία μέσω δήλωσης στενού του συνεργάτη, ο οποίος σχολίασε την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μήνυμά του για τις υποκλοπές ότι «σκοτεινές δυνάμεις» προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, ρίχνοντας το…τυράκι:

«Πρόσωπο κοντά στον Μητσοτάκη είπε ότι αυτό ήταν υπαινιγμός στη Ρωσία μετά την αντίθεση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς Ευρωπαϊκών χωρών…με άμεσο και έμμεσο τρόπο, είπε το άτομο»…γράφουν χαρακτηριστικά οι FT.

Είναι προφανές πως το Μαξίμου επιλέγει τους Financial Times για να φορτώσει στη Ρωσία το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η δήλωση του στενού συνεργάτη του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, διότι προέρχεται από την αρθρογραφία κορυφαίας δημοσιογράφου, η οποία μάλιστα είναι και αδερφή Υπουργού της κυβέρνησης.

Εάν κρίνουμε μάλιστα από το επικριτικό ύφος ολόκληρου του άρθρου, η συγκεκριμένη αποστροφή…υπέρ-ηρώων της εμπλοκής μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.

Και πιθανόν ως κλασική θεωρία συνωμοσίας που δεν πείθει κανέναν, καθώς προ ημερών θυμίζουμε ότι και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει αναφορά στη Ρωσία, μιλώντας στους New York Times για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε άρθρο που η Αμερικανική εφημερίδα ουσιαστικά διέσυρε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την εν λόγω δήλωση συνοδεύει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου παρουσιάζεται το χρονικό των αποκαλύψεων σχετικά με την υπόθεση Ανδρουλάκη και την αντίστοιχη του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Παράλληλα, οι Financial Times απευθύνθηκαν για σχόλια και σε Ακαδημαϊκούς, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι το εν λόγω σκάνδαλο και οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που το συνοδεύουν μπορούν να «χαλάσουν την εικόνα την οποία ο Μητσοτάκης δομεί προσεκτικά τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να δείξει ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με φιλελεύθερες απόψεις σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των Financial Times ΕΔΩ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here