Δικαίωση της Βασιλικής Θάνου από Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που ακυρώνουν έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού-Αναμονή για το ΣτΕ.

0
495

Οι πρόσφατες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες κρίνουν ότι ορισμένα από τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, παραβιάζουν τόσο τις Συνταγματικές διατάξεις, όσο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις που είχε εκφράσει προ ημερών η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιτ. και πρώην Πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Θάνου.

Σε πρόσφατο άρθρο της – παρέμβαση η κυρία Θάνου, είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που είχαν λάβει οι κυβερνήσεις, όπως και η Ελλάδα, τα οποία ανέστειλαν την ισχύ θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, της συνάθροισης και της θρησκευτικής λατρείας, ή καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει η κυρία Θάνου η προσοχή στρέφεται τώρα και στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα, στο οποίο έχουν προσφύγει Έλληνες πολίτες.

Ολόκληρο το άρθρο της κυρίας Θάνου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here