Διώξεις στον Φρουζή και 7 στελέχη της Novartis για το σκάνδαλο δωροδοκιών.

0
297

Μετά την Τουλουπάκη και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι νέοι Εισαγγελείς βλέπουν σκάνδαλο και όχι «σκευωρία».

Μορφή…χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις για το πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκιών πολιτικών και γιατρών.

Μετά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που έκρινε πως πρέπει το Δημόσιο να διεκδικήσει δικαστικά τη ζημία που υπέστη από την φαρμακοβιομηχανία, οι νέοι Εισαγγελείς Διαφθοράς προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα Κωνσταντίνου Φρουζή αλλά και επτά ακόμα στελεχών της Novartis για το κακούργημα της νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος μέσω δωροδοκίας γιατρών.

Μεταξύ των εμπλεκομένων εκτός από τον κ. Φρουζή, είναι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της Novartis Hellas, πρώην οικονομικοί διευθυντές της εταιρεία και στελέχη πωλήσεων.

Ας σημειωθεί ότι στον συμβιβασμό μεταξύ ΗΠΑ και Novartis γίνεται αναφορά σε δύο στελέχη της εταιρείας, τον Novartis Hellas Employee 1 την περίοδο 2011-2015 και τον Novartis Hellas Employee 2 που κατείχε διάφορες θέσεις κατά το διάστημα 2012-2015.

Επίσης, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος επτά γιατρών.

Με «όχημα» χιλιάδες γιατρούς

Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis της περιόδου 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία με «όχημα» χιλιάδες ιατρούς.

Η δικογραφία είχε ολοκληρωθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς από τον Σεπτέμβριο του 2019. Όμως λόγω προσφυγών και διαδικαστικών ζητημάτων στα οποία προσέφυγαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των στελεχών της Novartis, τελικά οι διώξεις ασκήθηκαν χθες.

Παρά το γεγονός ότι «εκπαραθυρώθηκε» η μέχρι πρότινος Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που βρέθηκε στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, οι νέοι συνάδελφοι της (Σ.Σ. μετά από την συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικής Εισαγγελίας), διαπίστωσαν το κακούργημα του Φρουζή και των στελεχών της Novartis.

Παράλληλα, εκκρεμεί η δικογραφία ως προς το σκέλος που αφορά τους δύο πρώην υπουργούς Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, επίσης, πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Σκάνδαλο δωροδοκιών

Όλα αυτά και ενώ η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε να κυνηγήσει «φαντάσματα» και «σκευωρούς» στο πρόσωπο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις δήθεν παρεμβάσεις του στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Τώρα ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν ασκεί καμία αρμοδιότητα και παρά τις αλχημείες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τη συγχώνευση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και την απομάκρυνση της κυρίας Τουλουπάκη, οι εισαγγελείς άσκησαν διώξεις στους υπεύθυνους της Novartis για το σκάνδαλο δωροδοκιών…

Εκκρεμείς ποινικές διώξεις σε βάρος του Φρουζή

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Κ. Φρουζή εκκρεμούν και άλλες ποινικές διώξεις που είχαν ασκηθεί από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η μία είχε ασκηθεί το 2018 σε βαθμό κακουργήματος για την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ενέργειες και παραλείψεις που αντίκεινται στα καθήκοντα των υπαλλήλων, στραφείσα κατά του Δημοσίου με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.

Η δεύτερη δίωξη που αφορούσε υπερτιμολόγηση φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, είχε ασκηθεί το Μάιο του 2019 για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χαμός στο ΠΑΣΟΚ με Φώφη και Λοβέρδο-Τον πέταξε στις ράγες της Novartis.

Απίστευτη κίνηση της Φώφης Γεννηματά, κατακρεούργησε από Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν οι κακουργηματικές διώξεις κατά του Φρουζή και της παρέας του για τη Novartis.

Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι; Είναι τυχαίο που επέλεξε αυτή την ημέρα η Φώφη Γεννηματά για να απομακρύνει τον Ανδρέα Λοβέρδο με τόσο άκομψο τρόπο από τα καθήκοντα του σαν Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ;

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποσυνδέσει την καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την περιπέτεια του με την δικαιοσύνη και να επιλέξει μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας ή του μήνα, αλλά δεν το έκανε. Επέλεξε την συγκεκριμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here