Δούναι και λαβείν τα μικρόβιά σου!…του Θανάση Καραμπάτσου-Documento.

0
460

Η περιπέτεια με την υγειονομική κρίση περνά σε άλλο επίπεδο. Δεν έχουμε θωρακίσει το ΕΣΥ και προσκαλούμε τουρίστες από χώρες με υψηλό δείκτη μεταδοτικότητας μέσα στην πανδημία· έχει πιάσει καύσωνας, λίγα κρούσματα έχουμε και νομίζουμε ότι ο SARS-CoV-2 έπεσε σε θερινή νάρκη, ωστόσο δύο μήνες πριν είδαμε να πληθαίνουν τα κρούσματα στο νότιο ημισφαίριο όπου το κλίμα ήταν πολύ θερμό.

Στο άρθρο του ο Ν. Παπαδογιάννης θέτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα (σταχυολογώ μερικά σημεία, καθώς ολόκληρο θα το βρείτε στο Κουτί της Πανδώρας):

Είναι τόσο εξωφρενικό αυτό που προτείνουμε στους Βρετανούς, που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. «Εάν συμφωνήσετε να εξαιρέσετε από την καραντίνα τους Έλληνες επισκέπτες στο νησί σας, θα φροντίσουμε και εμείς να εξαιρέσουμε από την καραντίνα τους Βρετανούς τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα».

Ακούστε τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη στην εκπομπή του BBC, The Coronavirus Newcast, ΕΔΩ….. (Η συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού από το 22.20” και στο 27.50”…το επίμαχο απόσπασμα).

Τι να του πεις τώρα; Ότι με τοιαύτη συμφωνία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα οποιοσδήποτε φορέας του Covid-19, με σημείο εκκίνησης μία χώρα 250.000 κρουσμάτων και 35.000 νεκρών; Ότι στα σφηνάκια των νησιών η μπίρα θα είναι ανάμικτη με κορονοϊό; Ότι έτσι θα πάει στράφι η προσπάθεια δύο μηνών;

Ότι παράλληλα θα μπορέσουμε να εξάγουμε στη Βρετανία τα δικά μας μικρόβια για να σαμποτάρουμε τη δική τους εκστρατεία; Ότι ο ιός μπορεί να διασπαρθεί ακόμα και στα αεροδρόμια και στα αεροπλάνα τρίτων χωρών μέσω των οποίων θα ταξιδέψουν οι ανεξέλεγκτοι;

Η επίσημη ηθική του κράτους προκαλεί ανατριχίλες και ισοδυναμεί με έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα. «Ελληνικού Επειδή κινδυνεύουμε να ψοφήσουμε χωρίς τις στερλίνες σας, ανοίγουμε τα σύνορα και μπάτε σκύλοι αλέστε, μαζί με το βήχα και με τον πυρετό σας. Θα ψοφήσουμε που θα ψοφήσουμε, ας είναι και από κορωνοϊό. Θα το ρισκάρουμε, αφού δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε».

Η δυσφήμιση που υφίσταται η χώρα εξαιτίας του μακιαβελισμού της Κυβέρνησης είναι μία παράπλευρη άυλη απώλεια, που δεν μπορεί να μετρηθεί με μεγέθη του σήμερα. Ποιος θέλει να πάει διακοπές σε μία χώρα που κυβερνιέται από την ανευθυνότητα και από το πάση θυσία κυνήγι του τουριστικού συναλλάγματος;

Εδώ, η φράση «πάση θυσία» χρησιμοποιείται κυριολεκτικά. Ο ευρωλιγούρης θα τσεπώσει τις λιρίτσες και θα απομακρυνθεί σφυρίζοντας χαρούμενα, ακόμα και αν χρειαστεί να ξεκινήσει δεύτερη πανδημία από τα νησιά και από τα θέρετρά του.

Στο κάτω κάτω, είμαστε η πατρίδα του Ιπποκράτη και φτιάχναμε γιατρικά όταν οι κουτόφραγκοι έτρωγαν βελανίδια στα κλαδιά. Δεν πρέπει κάπως να το εξαργυρώσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here